Dawny Gdańsk Strona Główna Dawny Gdańsk

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
W 2006 roku odbędzie się drugi światowy zjazd gdańszczan
Autor Wiadomość
Grzegorz 

Wysłany: Sob Cze 03, 2006 9:26 pm   

Blenders

Makabunda 
po prostu ziom

Wysłany: Nie Cze 04, 2006 4:08 pm   

No fakt. Trochę się impreza rozwodniła. Na jeden dzień by wystarczyło atrakcji. Ale nie będę narzekać bo bawiłem się z córką świetnie. I Rzygaczy paru się zobaczyło: jeden z nich był konferansjerem sympatycznej malarsko -artystycznego performansu dla maluchów. A z kolei druga Rzygaczka (znana jako wybitna krzyżakolożka) została przeze mnie przyuważona całkiem "po cywilu" :mrgreen: i to z dużym trudem bo zmieniła "fryz".
Sobota upłynęła mojej rodzinie o tyle ciekawie, że moją córkę dwa razy wyemitowano w PANORAMIE po tym jak koło południa na Długiej pan kamerzysta "ustrzelił" ją pląsającą z flagą Gdańska, w którą wyposażył ją oczywiście tatuś. Ja niestety tego nie wdziałem i szukam możliwości jak te parę ujęć z sobotniej PANORAMY zdobyć.
Brakuje mi jedynie w tegorocznym zjeździe jakiegoś punktu kulminacyjnego, kiedy wszyscy Gdańszczanie mogliby poczuć się razem bo to w końcu zjazd Gdańsczczan a nie parę odrębnych festynów i wydarzeń.

roland 

Wysłany: Pon Cze 05, 2006 9:35 am   

seestrasse napisał/a:
wspaniale. super, że jesteś zaangażowany :==
wobec tego tym bardziej nie masz powodów do słów "bieda z nędzą" w temacie Zjazdu. bo właściwie dlaczego miałbyś mieć?
Łatwiej jest skrytykować pałac, niż zbudować klozet :wink:

Ja uważam, że świetna okazja promocji miasta po raz kolejny została zmarnowana. Impreza była "smutna". Kilka "rodzynków" nie mogło jej obronić. Niestety w mieście brakuje ekipy do robienia " pozytywnego zamieszania" . Sam próbowałem namówić "ważne osóby" na realizację kilku pomysłów, które mogły wspomóc imprezę, niestety odezwała się "wielka niemoc" - wg mnie wielkie lenistwo. :cry:

Gdynka 

Wysłany: Wto Cze 13, 2006 7:07 pm   

Cytat:
Bieda z nędzą. Gdzie te tłumy gdańszczan?

Cytat:
podobnie jak Gdynianie, siedzą w chałupach przed komputerami i komentują

...a Gdynce podobał się koncert Malickiego :==
zwłaszcza interpretacja Tanga Astora Piazzolli, które bardzo lubię. Szkoda tylko, że koncert rozpoczął się z opóźnieniem przez co fajerwerki widziałam z Ołowianki, czyli raczej nie widziałam. Wszystko przez zamieszanie spowodowane przeniesieniem w ostatniej chwili koncertu ze scenu plenerowej do budynku, no i trochę przez to za dużo ludzi było, i większość w polarach... :hihi:

ognie.jpg
Plik ściągnięto 3818 raz(y) 69,62 KB

Gdynka 

Wysłany: Sro Cze 21, 2006 11:52 am   

Makabunda napisał/a:

Sobota upłynęła mojej rodzinie o tyle ciekawie, że moją córkę dwa razy wyemitowano w PANORAMIE po tym jak koło południa na Długiej pan kamerzysta "ustrzelił" ją pląsającą z flagą Gdańska, w którą wyposażył ją oczywiście tatuś. Ja niestety tego nie wdziałem i szukam możliwości jak te parę ujęć z sobotniej PANORAMY zdobyć.

TV Gdańsk czasem publikuje materiały na swojej stronie Niestety akurat w tej relacji nie ma obrazu... :???:

relacja z piątku
relacja z soboty
podsumowanie zjazdu

Rysiek 
Pietzkendorfer

Wysłany: Sro Cze 21, 2006 5:53 pm   

U mnie pliki po ściągnięciu otwierały się bez problemu, i to z obrazem.
Albo zawiodły Cię kodeki albo może twój kompek nierozpoznał prawidłowo rozszerzenia pliku ASF, to pronuje je powiązać z jakimś odtwarzaczem multimedialnym
PZD

Gdynka 

Wysłany: Sro Cze 21, 2006 6:29 pm   

U mnie też. Ten pierwszy i ostatni. A w środkowym z soboty przecież nie ma żadnego pliku do ściągnięcia... :wow: U Ciebie jest? A u innych???

Makabunda 
po prostu ziom

Wysłany: Czw Cze 22, 2006 6:15 pm   

No właśnie! Sobotą jestem szczególnie zainteresowany bo było tam parę ujęć mojej córki i kawałka mojej ręki. :hiihihi:

tadter 
Pochodzę stąd

Wysłany: Wto Cze 17, 2025 10:33 pm   

W tym roku ma byc "zlot Gdanszczan" w pazdzierniku.
Czy ma moze ktos wiecej informacji na ten temat??

"Tak, jeśli mam żyć szczęśliwie
to musi to być tylko w Gdańsku"
(czy aby na pewno??)

Odpowiedz do tematu