Dawny Gdańsk Strona Główna Dawny Gdańsk

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Szukam... mieszkania
Autor Wiadomość
lusinek1 
Młodzież,a co!

Wysłany: Wto Maj 17, 2005 11:56 pm   Szukam... mieszkania

No właśnie... W związku z tym, że okoliczności zmuszają mnie poniekąd do poszukania sobie i mojej Rodzince powiększonej o znanego Wam z innych wątków na tym Forum (nomen omen...) potomka, pozwalam sobie zamieścić nowy wątek pod powyższym tytułem. Powiecie pewnie, że są od tego (znaczy - od wyszukiwania mieszkań) inne media, o agencjach obrotu nieruchomościami nie wspominając. Ok, zgadza się, ale myślę, że nie zaszkodzi sprawie i to "ogłoszenie". Poza tym, nie ukrywam, chcielibyśmy z Moją-Ładniejszą-Połową najchętniej upolować jakieś mieszkanko na Staró... znaczy - na Głównym lub na Starym Mieście :) A to już nie jest, jak mi się zdaje, takie proste - zwłaszcza, jeżeli nie ma się jakiejś niesamowitej kasy. Albo i kasy i ochoty na zamieszkanie na ten przykład w "Zaciszu" :)
Co w ogóle sądzicie o pomyśle zamieszkania na Głównym lub Starym Mieście? Jak widzicie plusy i minusy takiej decyzji? A może lepiej byłoby wybrać nowiuteńki lokal z super widokiem na Zatokę z 11 piętra "Horyzontu 2"? :wink: Chętnie zapoznam się z Waszymi opiniami na ten, jakże ważny dla mnie temat.

Mikołaj 
Idi Admin

Wysłany: Sro Maj 18, 2005 12:24 am   

chcesz kupić czy wynająć, bo jakoś zgrabnie udało Ci się ominąć te słowa?

rispetto 

Wysłany: Sro Maj 18, 2005 8:17 am   

Lusinek - tylko wieś! Żadne tam Stare, czy Główne Miasta :hihi: No chyba, że lubisz życie w dżungli :hihi:
...........................................

parker 

Wysłany: Sro Maj 18, 2005 8:57 am   

Matkobosko... a myślałam że tematy służbowe mnie ominą na tym forum....

Jak chcesz wiedzieć co i za ile jest do kupienia przez biura nieruchomości, to zajrzyj TU .

lusinek1 
Młodzież,a co!

Wysłany: Sro Maj 18, 2005 1:16 pm   

Zaglądałem tam i do jeszcze kilku wyszukiwarek netowych :)
Teraz pytam Was :)
(to do parkerki)
Chcę kupić - fakt, siakoś udało mi się to ominąć... aż sam dopiero później zauważyłem... :hmmm:
(to do Głównego)
Gdybym lubił życie w dżungli, wybrałbym jakieś gdańskie blokowisko, a wolałbym jednak Stare Miasto lub Główne Miasto... Jestem chyba zbyt "zurbanizowany", żeby żyć na wsi :)
(to do rispetto)

Zoppoter 
Wolny Prusak

Wysłany: Sro Maj 18, 2005 1:26 pm   

lusinek1 napisał/a:
Gdybym lubił życie w dżungli, wybrałbym jakieś gdańskie blokowisko, a wolałbym jednak Stare Miasto lub Główne Miasto... Jestem chyba zbyt "zurbanizowany", żeby żyć na wsi :)
(to do rispetto)

No ale są jeszcze mozliwości pośrednie: górny Wrzeszcz, stara Oliwa, Górny Sopot, Orłowo...

Zdaje się, ze mieszkanie na Głównym Mieście to naprawdę nic smiesznego...

lusinek1 
Młodzież,a co!

Wysłany: Sro Maj 18, 2005 1:29 pm   

Powiedzmy, że za Głównym Miastem przemawiaja względy sentymentalno-klimatyczno-organizacyjne, Zopp :wink:

parker 

Wysłany: Sro Maj 18, 2005 1:36 pm   

"Organizacyjno" nie za bardzo, jeśli ktoś posiada samochód...

Mikołaj 
Idi Admin

Wysłany: Sro Maj 18, 2005 1:37 pm   

Cytat:
to naprawdę nic smiesznego...

:haha: :haha:

lusinek1 
Młodzież,a co!

Wysłany: Sro Maj 18, 2005 1:43 pm   

parker napisał/a:
"Organizacyjno" nie za bardzo, jeśli ktoś posiada samochód...

Przyznaję - nie posiadam. Mea culpa, mea maxima culpa :oops:
Ale nawet gdybym posiadał, to i tak argument "organizacyjny" wchodziłby w grę :)

parker 

Wysłany: Sro Maj 18, 2005 1:48 pm   

Chyba się nie zrozumieliśmy... jeśli się posiada samochód i mieszka na Głównym Mieście, to posiada się organizacyjne problemy. Nie ma szans na garaż, nie ma gdzie zaparkować , a z wjazdem i wyjazdem są wieczne problemy. Że już nie wspomnę o całkowitej blokadzie drogowej podczas Jarmarku.

rispetto 

Wysłany: Sro Maj 18, 2005 2:44 pm   

lusinek1 napisał/a:
Jestem chyba zbyt "zurbanizowany", żeby żyć na wsi :)
(to do rispetto)

Ja też tak myślałem, aż pewnego dnia zdecydowałem się rzucić pewne blokowisko dla porannego śpiewu ptaków i biegania po rosie :hihi: Nie wróciłbym tam za nic w świecie.

Zoppoter 
Wolny Prusak

Wysłany: Sro Maj 18, 2005 2:50 pm   

rispetto napisał/a:
Ja też tak myślałem, aż pewnego dnia zdecydowałem się rzucić pewne blokowisko dla porannego śpiewu ptaków i biegania po rosie :hihi: Nie wróciłbym tam za nic w świecie.

Taaaak. Mnie też to kusi. Z drugiej strony kiedy sobie pomyslę o tych dojazdach dziecka do szkoły, moich i żony do pracy, o odwalaniu sniegu, żeby sie z domu wydostać to mnie przestaje kusić. Zamieszkałem w miejscu, gdzie też rano słychac śpiew ptaków, gdzie nie ma hałasu z ulicy, ale jednak wystarczy 10 minut spaceru, zeby znaleźć się na Monciaku, na dworcu, w szkole itp.

Ale nie wiem, czy kiedys jednak nie wyniesiemy sie na wieś. Juz raz bylismy bliski wyprowadzki na Pojezierze Drawskie...

rispetto 

Wysłany: Sro Maj 18, 2005 2:59 pm   

Cytat:
Taaaak. Mnie też to kusi. Z drugiej strony kiedy sobie pomyslę o tych dojazdach dziecka do szkoły, moich i żony do pracy

Jak mieszkałem na Chełmie, to do pracy w Letniewie/Letnicy dojeżdżałem 20 minut. Teraz dojeżdżam 25, więc nie odczuwam różnicy. Życzę Ci, żeby Twoje dzieci chodziły do tak nowoczesnej szkoły, jaka jest np. w Żukowie lub Przyjaźni, że wspomnę tylko te dwie.

Cytat:
o odwalaniu sniegu, żeby sie z domu wydostać to mnie przestaje kusić

To sama przyjemność :hihi: , a tak na serio, to tylko jeden dzień tak nas zasypało, że spóźniłem się do pracy. A mi podoba się metr śniegu na podwórku, gdy w mieście juz po nim ani śladu :roll: .
Jest coś jeszcze - czuję się bezpiecznie i nie boję się o swoją rodzinę. Samochód też nie pamiętam, kiedy zamykałem na noc :hihi:

parker 

Wysłany: Sro Maj 18, 2005 3:03 pm   

Mnie jakoś wyprowadzka na całkowitą wioskę nigdy nie kusiła. Mieszczuch jestem :wink: Ale nie masochistka, więc Główne Miasto w ogóle nie było brane pod uwagę przy zakupie moich mieszkań.

Odpowiedz do tematu