Dawny Gdańsk Strona Główna Dawny Gdańsk

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Witamy nowych użytkowników!
Autor Wiadomość
francuz 

Wysłany: Sob Sty 26, 2013 10:18 pm   

Witam, na wasze form zawitałem już 5 lat temu, lecz nie udzielałem się gdyż zapomniałem hasła :(, dopiero wczorajszej nocy doznałem olśnienia, może to wpływ księżyca, może piwa? nie wiem, ważne że się udało :hihi:
Kilka słów o mnie: nie jestem rodowitym Gdańszczaninem,pochodzę z północnego Mazowsza, przybyłem tu na studia i zakochałem się po uszy :D .Od początku wciągnęła mnie historia miasta a w szczególności Wrzeszcza, zbieram pamiątki związane z Gdańskiem, głównie stare butelki .

HENRYK0072 
HENRYK0072

Wysłany: Nie Sty 27, 2013 7:33 am   

Witam wszystkich.
Śledzę od lat to forum,a więc może czas do Was dołączyć .
Jestem Gdańszczaninem, od kilku lat mieszkającym w Gdyni (swoją drogą łatwiejsza historia,bo taka krótka), ale to nie znaczy, że Gdańsk nie jest moim ukochanym miejscem.

Dziękuję od razu za wspaniałą historię jaką tworzycie na tej stronie, a zdjęcia??? przepiękne.

Pozdrawiam
Heniek :==

Dostojny Wieśniak 

Wysłany: Nie Sty 27, 2013 11:21 am   

Witajcie. :co_jest:

Dieter 
Schidlitzer

Wysłany: Nie Sty 27, 2013 5:44 pm   

Natalsien napisał/a:
konkretnie zajmuję się Wrzeszczem we wspomnieniach Guntera Grassa.
To ten, ktory zmienial gimnazje jak ja koszule i mimo to nie ma matury. :hiihihi:

miriada 

Wysłany: Nie Lut 17, 2013 6:06 pm   Witam!

Chciałabym się przywitać :)
Jestem mieszkanką Gdańska od 10 lat, ale związana jestem z tym miastem dużo dłużej - tu chodziłam do liceum, studiowałam. Od kilku lat interesuje mnie coraz bardziej historia naszego pięknego miasta, a zwłaszcza Wrzeszcza, gdzie mieszkam (aktualnie Heimatstraße, czyli Wróblewskiego) i pracuję. Chętnie będę podczytywać wszelkie posty w tym i w innych tematach :) Pozdrawiam serdecznie :)

pawel274
[Usunięty]

Wysłany: Sro Lut 20, 2013 6:26 pm   

Ja również jako nowy użytkownik witam wszytkich

studentkaZlodzi 

Wysłany: Nie Lut 24, 2013 3:25 pm   

Witam wszystkich :) studiuję na UŁ w Łodzi i tak się złożyło, że piszę pracę mgr o II Wolnym Mieście Gdańsk. Niestety w Łodzi nie mam wystarczającej liczby materiałów :( stąd moja prośba, w którym wątku mam szukać pomocy w kwestiach materiałów/publikacji/ artykułów o WMG ? Serdecznie pozdrawiam z Łodzi :)

Madziajna 

Wysłany: Sob Mar 09, 2013 2:24 pm   

Witam forumowiczów :)

Trafiłam tu, gdy szukała informacji o "Wesołym konduktorze" moim sąsiedzie z czasów dzieciństwa.

barakuda 

Wysłany: Pon Mar 11, 2013 11:41 pm   

Witam serdecznie , skończył się czas aktywności zawodowej ,a więc bardziej czynnie mogę zająć się tym czym się interesowałem od wielu lat . Forum odwiedzałem tez wielokrotnie ,ale jako gość.Mieszkam od wielu lat na Strzyży.Myślę że coś tam dorzucę w niektórych postach,oprócz czytania niezwykle ciekawych nowinek ze starego i nowego Gdańska.Pozdrawiam wszystkich. :zgooda:

panpawlik 

Wysłany: Sob Mar 23, 2013 1:47 pm   

Witam Serdecznie Wszystkich.Mam na imię Paweł.Urodziłem się w Gdańsku, tu też mieszkam i pracuję.

Dieter 
Schidlitzer

Wysłany: Sob Mar 23, 2013 10:45 pm   

panpawlik napisał/a:
Witam Serdecznie Wszystkich.Mam na imię Paweł.Urodziłem się w Gdańsku, tu też mieszkam i pracuję.

Witaj Pawelku! Jestem tu tylko "szara myszka", ale tez tam sie urodzilem, mieszkalem i pracowalem. :dziadek:

Mika-mi 

Wysłany: Czw Kwi 04, 2013 8:46 pm   

Witam serdecznie,

Jestem tu zupełnie nowa (tydzień temu się tu znalazłam), troszeczkę niezorientowana (nie jestem pewna czego właściwie szukam) i zupełnie zafascynowana powieścią P. Huellego "Weiser Dawidek" (to jedna rzecz, której pewna jestem). Tak właśnie tutaj trafiłam - poszukując materiałów na temat historycznego Gdańska - gdzieś między nanoszeniem na starą mapę dawnego lotniska, a zupełną dezorientacją w kwestii lokalizacji strzelnicy...

Co prawda jestem poznanianką, ale udało mi się kilka razy Gdańsk odwiedzić i uważam miasto za naprawdę piękne... Niestety daleko z Poznania i do poznania Gdańska bliżej, trochę mi jeszcze brakuje.
Niemniej jednak, mam nadzieję, że dowiem się paru ciekawych rzeczy i zdecyduję się na kolejną podróż w okolice Trójmiasta...
Bardzo miło mi wszystkich Was poznać :)

jullana21 

Wysłany: Pon Kwi 22, 2013 8:35 pm   

No to i ja się serdecznie przywitam!

Dostojny Wieśniak 

Wysłany: Wto Kwi 23, 2013 12:15 am   

No to i ja serdecznie przywitam. :)

2rek 

Wysłany: Wto Maj 07, 2013 10:22 pm   

Witam.
Jestem nowym użytkownikiem tego forum. Historią Gdańska interesuję się od dawna, niestety dosyć wybiórczo gdyż interesują mnie pewne okresy. Już od dzieciaka fascynował mnie Gdańsk i jeszcze w gimnazjum przeszedłem kurs PTTK na przewodnika, niestety wtedy wymagane było wykształcenie średnie na które z racji wieku przyszło mi poczekać. Obecnie zastanawiam się nad ponownym zdaniem egzaminu na przewodnika.
Jednocześnie rozpocząłem przedsięwzięcie wrzucania na Facebooka zdjęć z Gdańska przedwojennego, same zdjęcia jak i okraszające je własne opisy tworzę korzystając z wiedzy i zdjęć zawartych między innymi na tym forum. Pozdrawiam!

Odpowiedz do tematu