Dawny Gdańsk Strona Główna Dawny Gdańsk

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: Dostojny Wieśniak
Pią Wrz 18, 2009 1:31 am
Sztuka, krytyka i wzajemne złośliwości
Autor Wiadomość
groszek 

Wysłany: Wto Wrz 08, 2009 9:53 pm   

zestres.Stasia napisał/a:
Żydzi też raczej nie mieli zbyt wiele do powiedzenia w czasie Holocaustu. Żałosne jest to, że bawią co niektórych "żarciki" danzigera. :evil:
No i kto komu "dowala' :głupi_ty: No i po co" czepiać sie słówek" :hmm: mieszać sprawę tragedii Narodu żydowskiego podczas II Wojny światowej (a bacz że i Polacy nie byli bez winy choć wielu z nas ryzykowało życiem)do zwykłej formowej dyskusji na temat całkiem miłych dla oka obrazków Ingusi a jadowitości nieszczęsnej :biedactwo: niniji która swoje frustracje przelewa na klawiaturę.I po co to :???: .

zestres.Stasia 

Ostrzeżeń:
 6/4/6
Wysłany: Wto Wrz 08, 2009 10:04 pm   

groszek napisał/a:
No i kto komu "dowala' :głupi_ty: No i po co" czepiać sie słówek"
Po to chociażby Groszku, aby co niektórzy zanim dotkną klawiatury palcami ,najpierw zmusili do pracy swoje resztki szarych komórek.

bijouM 
.

Wysłany: Wto Wrz 08, 2009 10:12 pm   

zestres.Stasia napisał/a:
bijouM napisał/a:
Twojego porównania, nie bardzo rozumiem.
Ja w świetle planowanego przez hitlerowców " ostatecznego rozwiązania kwestii żydowskiej" i planu przesiedlenia europejskich Żydów na Madagaskar , doskonale rozumiem porównanie przez Villaolivę żałosnego tzw. "żartu" Danzigera do tego tragicznego wydarzenia.
danziger napisał/a:
I guzik mnie obchodzi co mają do powiedzenia.
Żydzi też raczej nie mieli zbyt wiele do powiedzenia w czasie Holocaustu. Żałosne jest to, że bawią co niektórych "żarciki" danzigera. :evil:

przekraczasz barierę, zwykłego pisania na forum. zaczynasz jątrzyć. jaki masz w tym cel? co chcesz udowodnić?

upss nie doczekam się odpowiedzi :zamykamy2:

danziger 
Korytarzanin

Wysłany: Wto Wrz 08, 2009 10:19 pm   

To nie na moją cierpliwość.
Od tej pory osobnicy, którzy logują się tylko w celu jątrzenia (już sam nick zestres.Stasia o czymś świadczył) będą banowani bez litości.
Ninja wyjątkowo jeszcze dostaje szansę. Ostatnią.

A państwu z WFG dziękujemy za dolewanie oliwy do ognia...

Dostojny Wieśniak 

Wysłany: Pią Wrz 18, 2009 1:27 am   

Z przyczyn technicznych, dość długo nie bywałem w sieci. A tu takie kwiatki urosły. Żałuję, że nie mogłem wyręczyć Danzigera w porządkowaniu tematu. Generalnie chyba trochę za dużo emocji. Gdańska szkoła plastyczna jaka jest, każdy widzi. Pastwić się nad tym smutnym zjawiskiem chyba nie ma potrzeby.
Nie wszyscy pamiętają, to przypomnę - to za pięknych dla tzw. artystów czasów - zamierzchłej komuny, wartość człowieka określał dyplom, legitymacja czy co tam jeszcze. Artystą był ktoś kto miał na to papier. Miało się dostęp do materiałów w sklepiku na Partyzantów i można było chałturzyć do woli.
Czasy się zmieniły. Szkoła plastyczna, jak każda inna szkoła, lepiej albo gorzej przygotowuje do zawodu, czytaj zarabiania na życie. A że istnieją też ludzie próbujący coś bez przygotowania technicznego zrobić, to co w tym złego? Byli, są i zawsze będą. I nie jest to powód do ich niszczenia. Bo nie ma nic złego w zabawie.
Reasumując, chyba lepiej, że mnie przy tym temacie nie było, bo punktów karnych za poziom i styl krytyki, byłoby znacznie więcej.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi