Dlatego też należałoby rozpocząć akcję od dowiedzenia się czy przypadkiem nie istnieje oryginał. Jeśli o to chodzi, to znowu podpuszczę gazetę. Jeśli zaś idzie o długości prętów, to możnaby to sprawdzić porównując je na starych zdjęciach z ilością cegieł przed którymi wiszą - i zmierzeniem ich w naturze
chetnie sie przylacze ! pomysl godny...jak najbardziej !!! popieram !!! Nawet moge adresy kowali pozbierac i wlascicieli ,,przenosnych urzadzen spawalniczych,, ew poczarowac ich .....ehm...;-)) z tym,ze moze jednak nie z płaskownika...jeno z imitacji by musialy byc...(czytaliscie o kradziezach stopow kolorowych z pomnikow na cmentarzu na zaspie ?ostatnio ukradziono nawet podrobke plastikowa, tak dokladnie imitowala cyfry z mosiadzu...) Nie tyle kradziezy sie obawiam, co uzycia miary jako podrecznego bejsbola...w miescie naszym kochanym(prawie cytat z Marka Z.)
aaa. i jeszcze taki drobiazg...w Ratuszu Głownom. mozna zobaczyc pisemne nadanie Obywatelstwa Gdanska, z kolekcja sznurkow i pieczeci...heh...czemu nie teraz ??????
(nie mowie o Honorowym Obywatelstwie, tylko o nadaniu tytulu -obywatelstwa za znakomite dokonania na rzecz miasta-mieszkancow.Hmmm..Nawet widac kryteria- 1000 zagadek Gruna i coroczne wiosenne sprzatanie twierdzy Wisloujscie...albo ??? inne ??? lista pomyslow za co taki ,,glejt,, moglby DG ( dawnygdansk) przyznawac ?
Na przyklad w czasie Swieta Gdanska w maju...
Bassa mam do Ciebie pytanie techniczne .
Czemu nie używasz polskich znaków ? Myślę ,że większości forumowiczów to bardzo przeszkadza w czytaniu !
No chyba ,że twój komputer nie ma takiej opcji...
_________________ Nie wiem, nie znam się, nie orientuje się, zarobiony jestem !
ciekawe co to za budy stoją przy Neptunie - jakiś remont?
Myśliśz, że to jakiś remont ? Stawialiby takie budy koło Neptuna ? Chyba, że tymczasowo. A czy wysoki budynek w tle na dolnym zdjęciu to dzisiejszy remontowany hotel "Jantar" ?
Jestem pełna podziwu, od słów do czynu, takich ludzi teraz możemy szukać tylko "ze świecą". Na miarach się zaczęło więc mocno wierzę iż na nich się nie zakończy? Jeszcze raz słowa uznania dla ludzi upartych i wierzących w to co robią.
Lepiej,zeby wisialy przez nastepne wiele,wiele, wiele lat.
Gratuluje zrealizowania pomyslu wszystkim bioracym czynny udzial.
Moze nastepny projekt to pomnik zatopionych okretow hmm. panie G.??
_________________ "...robala co mnie zzera wciaz zalewam sam..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum