Wysłany: Sob Paź 09, 2004 1:28 pm "Jesienny spacer po Gdańsku"
„Jesienny spacer po Gdańsku” - promocja książki prof. Jerzego Sampa
spotkanie- 13 października 2004 roku, o godzinie 17.00, w Filii nr 50 Wojewódzkiej i Miejskiej Biblioteki Publicznej im. Josepha Conrada - Korzeniowskiego (Gdańsk - Suchanino, ul. Paderewskiego 11). Podczas „Jesiennego spaceru” profesor Jerzy Samp czytać będzie fragmenty „Bedekera gdańskiego”, a Agnieszka Lendzion zaprezentuje jesienny Gdańsk w swoich fotografiach.
Byłem.
Znajomych twarzy nie zauważyłem. Warto jeszcze odwiedzić bibliotekę na Paderewskiego, ponieważ przez czas jakiś będą jeszcze prezentowane całkiem niezłe zdjęcia Agnieszki Lendzion.
I wiadomość którą wczoraj obwieścił właściciel wydawnictwa Polnord Oskar - już niebawem ukaże się kolejna książka w serii "Gdańskie Dzielnice" poświęcona Orunii, Lipcom & Starym Szkotom (popełniona przez prof. Sampa).
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
--------------------------------------------------------------------------
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
--------------------------------------------------------------------------
To ja się może przejdę bo Agnieszkę Lendzion osobiście całkiem lubię
PS. Dla Marka Z. - zerknąłem do materiałów, wyszło mi że Antoni Lendzion (1888-1940), poseł do Volkstagu, miał troje dzieci: Maksymiliana, Leona i Łucję. Leon urodził się w 1918 r. i z tego co wiem, żyje do dziś.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum