Wysłany: Pią Paź 23, 2015 9:05 am Fotografia w Gdańsku 1863-1870 | PREMIERA | wiosna 2016
Drodzy Przyjaciele Fotografii i Starego Gdańska
Od roku się nie odzywałem, ale było to związane z intensywną pracą nad drugą częścią "Fotografii w Gdańsku". Po ponad dwóch latach wytężonej pracy przyszedł czas na kontynuację fotograficznej historii Gdańska. Prace nad książką są już na ukończeniu i robiłem wszystko, aby premiera odbyła się jeszcze przed świętami, ale ponieważ zależy mi na jakości przesunąłem premierę na wiosnę 2016.
Na początku planowałem opisać kolejne piętnaście lat, jednak ilość informacji i odnalezionych zdjęć okazała się zbyt obszerna, z czego należy sie tylko cieszyć.
Z wielkim bólem musiałem dokonać wyboru, czy opisać więcej lat, czy pokazać więcej zdjęć. Zdecydowanie wybrałem to drugie rozwiązanie, ponieważ jedno zdjęcie jest warte więcej niż tysiące słów. Ostatecznie w drugim tomie opisałem w sposób chronologiczny rok po roku, i miesiąc po miesiącu działalność gdańskich zakładów w latach 1863-1870.
O szczegółach premiery poinformuję w osobnej wiadomości i zachęcam do zakupu pierwszej części. Pozostało niecałe trzysta albumów.
Dziękuję wszystkim za każdą zakupioną książkę, a wszystkie osoby zainteresowane zakupem zarówno pierwszej jak
i drugiej części proszę o kontakt na emaila: idunajski@wp.pl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum