Wysłany: Nie Kwi 14, 2013 3:35 pm Gdzie jest ten dom w Gdańsku
Hello,
ktoś rozpoznaje ten dom w Gdańsku?
To jest numer 2 i ma napis między dwoma przednimi 2 oknami.
Jest w języku polskim, niestety, trudne do zobaczenia, tylko rok na 1935-gi
Może Schidlitz?
Pozdrowienia Gerlinde
Of course it would be better - don't ask If you have any problem with upload - send it to Sabaoth or to me (danziger (at) poczta.fm).
I'm not as good as Sabaoth in the subject of photos, though - so maybe you'd better send it to him.
On flaga, swastyka to widać, zrobiłem od niej na zdjęciu.
Może dom został zbudowany w 1935 roku, to ma się rozumieć, że pisanie jest w języku niemieckim, ale nie widzę niemieckie słowo.
Może też być tak, że powiedzenie przypomina szczególne wydarzenie 1935 roku.
Może zapomniano o tym temacie,_ale nadal nie jest rozwiązana zagadka,_a sam jestem ciekaw.
Z powiększenia skanu wychodzi mi to samo co Sabaothowi,_więc nie zamieszczam,_co do flagi? Ni w kij ni w oko nie wyglada to na swastykę. Może to jakiś cień i flaga jest po prostu jednolita,_(czarna???)trochę za jasny byłby ten kolor czarny.
No i numer tego domku,_skąd ta ,,2-ka'',_zgadzam się z Piotrem,_ze widać 10-tke.
Ostatnio zmieniony przez Mikołaj Sob Maj 25, 2013 4:56 pm, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum