Jesli chodzi o lokalizację, to według mnie tak:
- do dworów pasuje mi na planie to co zaznaczyłem już kiedyś na czerwono
http://www.forum.dawnygda...ki2jpg2_174.jpg
- jeśli chodzi o to Cafe, to jak ufać bezgranicznie planowi, to dwa równolegle sąsiadujące budynki widać po drugiej stronie ulicy
Krzysztofie, ten który zamieściłeś, stoi odrestaurowany i ma się dobrze, tak jak napisał Pumeks. A ten drugi, z postu Sabaotha? Czy nie ma po nim śladu, a zlokalizowany był tam, gdzie na mapce(link) zaznaczył grzechuu? Bo przyznam, że już mam kręćka, a to przecież mój fyrtel.
W Tobie nadzieja, że mnie odkręcisz
Nie ma po nim śladu. Był tam gdzie teraz jest końcówka Piecewskiej. Naniosłem stan z mapy, z 33 r. na Google Mapy. W latach 50 na tej działce była tuczarnia świń, ale pałacu już nie było.
Krzysztofie, dziękuję, teraz wszystko jasne.
Resztki zabudowań po tuczarni stały jeszcze, kiedy się wprowadziliśmy "na Morenę" w roku 1980. Gdzieś tam była też wywiercona studnia głębinowa, ale nie służyła mieszkańcom w tym sensie, żeby sobie można było pójść tam z butelką po wodę do picia. Po taką wodę ludzie chodzili w rejon strzelnicy, a wielu przywoziło ją np. z pracy. Woda z kranów była taka sobie, poza tym ciągle były awarie, beczkowozy i kolejki do nich. Dlatego po pewnym czasie zbudowano dwie ogólnodostępne studnie głębinowe, na jednostkach B i C. Zamiast do beczkowozów stało się w kolejce do studni . Cóż to były za czasy! Glina po kostki, wykopy, często głębokie, wypełnione wodą, trzeba było uważać i pilnować dzieci. Któż to jeszcze pamięta?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum