Wysłany: Czw Mar 11, 2004 1:17 am bardziej współczesne
Gruen zasugerował, że skoro kończą się już powoli przedwojenne napisy czas zabrać się za te bardziej współczesne. idea bardzo słuszna.
na początek miły sercu obrazek z Sopotu - róg Niepodległości i 23 Marca. pamiętacie może do kiedy ten przybytek funkcjonował?
nie przysłałeś. czy on jest z Kochanowskiego? albo z Racławickiej? bo byłem tam dziś (wstyd się przyznać - na niektórych uliczkach pierwszy raz w życiu) i widziałem dwa, chyba o tej właśnie treści.
przypomnij jeszcze o innych, jeśli pamiętasz gdzie są. no i jak to było z tym miastem kwiatów?
To było tak: litery w neonie jak zwykle były przepalone i napis brzmiał:
"Gdańsk miastem k..atów."
Przypominam, że był on umieszczony na budynku na skrzyżowaniu Grunwaldzkiej i Jaśkowej Doliny.
Widać go na zdjęciu poniżej, na budynku ówczesnej MODY...
Zwróćcie uwagę, że nie było jeszcze białego wieżowca, w którym mieściła sie kawiarnia Olimp. (A może jeszcze jest ?)
... i następny. A gdzie na razie nie zdradzę. Może ktoś zgadnie?
bgw.JPG
Plik ściągnięto 33196 raz(y) 74,67 KB
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
--------------------------------------------------------------------------
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
Zniknęły ostatnio (nie zauważyłem kiedy) litery GPRD SA na narożniku ulic Długiej i Tkackiej. Teraz widać tylko ich "cień" na tynku. Może należałoby zadokumentować?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum