Wysłany: Sob Sie 25, 2012 9:03 pm Śluza dawna nazwa i numeracja
Witam jestem Seba i mam problem. Chodzi mi o to czy budynek na obecnej ulicy Łąkowa 34 mógł się znajdować przed wojną na ulicy Śluzy ? Mam problem z odnalezieniem tego budynku w księgach adresowych z początku XX wieku mianowicie w księgach z 1902 i z 1903 na Weidengasse 34 znajduje się kościół a w księdze z 1897 roku istnieje lista lokatorów z Lakowej 34a a w tych nowszych już nie ma .... Kto pomoże ?
Na planie Buhsego numeracja rośnie do 33 po północnej stronie Łąkowej. 34 to kościół po południowej stronie i dalej po tej południowej numery wracają. Narożne budynki należą do Śluzy - nr 10 i 11.
Wysłany: Sro Sie 29, 2012 10:20 am Mam pytanie gdzie można znależć taka mape dolnego miasta ?
Witam Gdzie można znależć taka mapę ? Bo mam jeszcze kilka nieścisłości głównie dotyczace zabudowań na Toruńskiej ( obecny nr 27 ) ten na rogu i budynek na przeciwko na kurzej do którego kilka lat temu prawa odzyskała jakaś rosjanka
Tzn chodzi mi o nr tych budynków Bym był wdzięczny
Kiedyś była akcja i można było pobrać, ale na stałe nie jest dostępna
Mam na dysku mogę wycinać fragmenty (całość strasznie ciężka). Napisz dokładniej co Cię interesuje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum