Wysłany: Pon Maj 14, 2012 1:06 am windy "odważnikowe"
drodzy forowicze czy w Gdańsku (bądź niedalekich okolicach typu Sopot czy Gdynia) gdzieś jeszcze działają te cuda techniki? marka ZREMB, drzwiczki wewnątrz kabiny, charakterystyczne zapadnięcie się podłogi przy wchodzeniu do windy...
Taka winda chyba funkcjonuje w starym budynku ETI na PG - a przynajmniej funkcjonowała w 2005 roku. Nie w głównym szybie, a w tym bocznym, pomocniczym.
Przywróciłaś mi pamięc o windzie,która w ogóle nie miała drzwi.Mało tego-jechała wolno,dostojnie niezatrzymując się między piętrami. Wysiadanie i wsiadanie następowało w biegu Nie żartuję !! Taką windą jechałem u schyłku lat 1960-tych w budynku Dyrekcji Kolei.
Przywróciłaś mi pamięc o windzie,która w ogóle nie miała drzwi.Mało tego-jechała wolno,dostojnie niezatrzymując się między piętrami. Wysiadanie i wsiadanie następowało w biegu Nie żartuję !! Taką windą jechałem u schyłku lat 1960-tych w budynku Dyrekcji Kolei.
Miales przyjemnosc jechac winda "okrezna" zwana potocznie Paternoster
Miales przyjemnosc jechac winda "okrezna" zwana potocznie Paternoster
Obok dwoch normalnych wind glowny budynek stoczni Blohm + Voss w Hamburgu mial taki wlasnie Paternoster, gdzie 10 lat pracowalem.
Budynek jeszcze istnieje, ale nie wiem, czy ten Paternoster tam jeszcze jest. On byl niezawodny.
paternoster w budynku DOKP! dlaczego go już nie ma... :(
najbliższe dźwigi okrężne to zdaje się we Wrocławiu, Opolu i Katowicach. niestety nie byłam. ale jak dopisze mi szczęście, będę miała okazję zobaczyć paternoster w ratuszu w Stuttgarcie
Rysiu, zazdroszczę a "odważyłeś" się pokonać odcinek zmiany kierunku?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum