Wysłany: Sro Sie 04, 2004 6:40 pm Teatr szekspirowski
Jeśli się komuś wydaje, że teatr szekspirowski może powstać jedynie w miejscu Wielkiej Synagogi, to jest w błędzie. Poniżej kilka obrazków pokazujących gotowy projekt teatru na... Targu Rybnym, a właściwie Przy Pędzącej Wodzie. Elementy zaczepienne to oczywiście Baszta Łabędź i kamienica z szyldem Der Neue Holländer.
Po raz kolejny po szekspirowsku zapytam: Jak wam się podoba?
Ja bym jeszcze wyburzył tą basztę bo zasłania tą wspaniałą elewację (gdzie następuje dialog z miastem historycznym).
A tak poważnie to
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
--------------------------------------------------------------------------
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
--------------------------------------------------------------------------
W sumie wnętrze jest nawet ciekawe - pomysł nawiązujący faktycznie do legendarnego teatru, który rzekomo stał przy Dworze Miejskim - ale czemuż to trzeba w tak kretyńsko-krzywo-szklano-metalowo-pseudo-nowoczesnym opakowaniu stawiać akurat w takim miejscu? Mimo, że podoba mi się pomysł wnętrza, mam nadzieję, że nigdy w tym miejscu nie zostanie zrealizowany.
fajne miejsce sobie wybrali. naprzeciwko Filharmonia - czyzby kolejny Kompleks Kulturalny??? (vide Opera Bandycka z Multikinem na plecach)
ach, juz czaje. w szklanej elewacji Teatru im. Williama bedzie odbijal sie front Olowianki...
a tak swoja droga - kto u diabla bedzie dawal kase na kolejny (przeca niepotrzebny!) teatr w tym wesolym miasteczku??? przeciez nie samorzadowcy
Taaak, no niezłe. Ale czy jzeszcze jeden teatr w Gdańsku zarobi na siebie. Radni nie przyjdą, mieszkańcy pobliskiego Dolnego Miasta też nie (chyba, żeby wydłubywać metalowe elementy z elewacji ). Na co komu taka wątpliwa przyjemność w postaci kolejnej eksperymentalnej szklarni. Może gdyby do środka wlać wodę i wpuścić złote rybki, to wtedy przyciągnęłoby turystów największe na świecie akwarium.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum