Mój znajomy ma paszport z czasów Wolnego Miasta z interesującymi wpisami na ostatniej kartce. Szczególnie intrygująca jest nazwa ulicy na samym dole. Czy ktoś z Was jest w stanie ją rozszyfrować? Mnie z niczym się to nie kojarzy...
W pierwszej chwili przeczytałem "ul. Grodzieńska". Ale G musiałoby być zupełnie inne niż w "Gdańsk". A w ogóle to jesteście pewni, że to nazwa ulicy? "ul." też wydaje mi się problematyczne, w zasadzie wygląda jak duże M. Może to podpis osoby wpisującej informację?
[dopisane: ups no właśnie, nie doczytałem, że Seestrasse już to samo zasugerowała]
Mój znajomy ma paszport z czasów Wolnego Miasta z interesującymi wpisami na ostatniej kartce. Szczególnie intrygująca jest nazwa ulicy na samym dole. Czy ktoś z Was jest w stanie ją rozszyfrować? Mnie z niczym się to nie kojarzy...
Ja to przeczytałam w ten sposób:że 10328 ? Kauhlert lub Kachlert jest tymczasowo
(tymcz)zameldowany(zamld)w M.O.V Komisariat(Kom)Sekcja(Seks)Paszportowa(Paszp)
Gdansk- Wrzeszcz.Poniżej to podpis osoby M. ????.wpisującej te dane.
Czy jest możliwośc sprawdzenia,gdzie mieścił się ten Komisariat we Wrzeszczu?
to by rozwiązało zagadkę.Pozdrawiam -Krystyna.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum