Z wielkim zaskoczeniem i smutkiem przeczytałem przed chwilą informację o śmierci mojego kolegi z roku, Tomka Zająca...
Znaliście Go zapewne z arcyciekawych programów historycznych realizowanych w gdańskiej TV, pisał też w "Dzienniku Bałtyckim", "30 dniach"...
Tomek czuł historycznego i gdańskiego "bluesa"...
Cytat:
Zmarł dziennikarz Tomasz Zając
O tragicznej śmierci dziennikarza poinformował we wtorek po południu portal "Nasze Miasto".
Tomek przez wiele lat pracował jako reporter w "Dzienniku Bałtyckim", był jednym z najaktywniejszych dziennikarzy w Trójmieście.
- Jako nasz korespondent w 1995 r. z arktycznej bazy w Kanadzie relacjonował wyprawę Marka Kamińskiego i Wojciecha Moskala na Biegun Północny - wspomina zmarłego redaktor Dariusz Szreter z "Dziennika Bałtyckiego". - Tomek pasjonował się historią i jej zagadkami, poświęcając im wiele tekstów. Miał wyjątkową łatwość pisania.
I z znakomitych tekstów o ludziach Wrzeszcza , red. Tomasz Zając miał niezwykły dar docierania do zupełnie nieznanych a czasem wręcz sensacyjnych historii.
Eh Tomku! I coś Ty narobił. :( Miałeś naprawdę wielki talent i do pisania i do robienia filmów. Czekało na Ciebie jeszcze tyle spraw do odkrycia i opisania. Może udałoby Ci się wrócić do robienia "Historii z tej ziemi". Szkoda, naprawdę szkoda. :(
Najwyższe wyrazy współczucia dla rodziny.
_________________ When a man is tired of Gdańsk he is tired of life /niby Oscar Wilde/
dnia 23.01.2010 o godz. 10 tej w kosciele garnizonowym przy ul. Sobótki we Wrzeszczu odbedzie sie nabożenstwo załobne w intencji mojego brata
pogrzeb o godz. 12 stej w Pruszczu Gdańskim na nowym cmentarzu przy ul.obronców
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum