Mam OLBRZYMIĄ prośbę, czy ktoś może wie, zna, słyszał o Rosjanach, którzy przyczynili się do rozwoju Gdańska XIII-XX wiek. Szukamy z koleżanką......i nic
Mam OLBRZYMIĄ prośbę, czy ktoś może wie, zna, słyszał o Rosjanach, którzy przyczynili się do rozwoju Gdańska XIII-XX wiek. Szukamy z koleżanką......i nic
Zabudowania kąpieliska w 1829 r. zniszczył pożar. Na ich miejsce rok później podczas powstania listopadowego Rosjanie wybudowali magazyny wojskowe i stacje kwarantanny. Dzięki rosyjskim pieniądzom Brzeźno uzyskało pierwsze wygodne połącznie z Gdańskiem (przez Nowy Port). Wybrukowano wtedy obecną ulicę Krasickiego. Dodatkowo, abu uchronic ją przez zasypywaniem - zalesiono cały wydmowy teren między Brzeźnem, a Nowym Portem.
Groszku Drogi To jak przyczynili się Rosjanie w 45r. to ja wiem dokładnie , ale nie o to chodzi. Chodzi o ich pozytywny wkład w rozwój Gdańska, o ile takowy był. Może dlatego tak ciężko znaleźć tego typu informacje, tym bardziej, że jest tyle osób na forum i jakoś prawie nikt nie odpowiada na moje pytanie A my naprawdę potrzebujemy tych informacji.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum