napisałem , że ciekawa wizja, bo nie wiem czy obraz ten jest odzwierciedleniem rzeczywistości czy też powstał w wyniku artystycznego wytworu wyobraźni. Jest chyba możliwe żeby Peter von Danzig cumował pod Żurawiem, ale nie jestem pewien czy malarz to widział na własne oczy.
Ani to pocztówka ani zdjęcie a jedynie wizja "artysty malarza". A co autor miał na myśli i co widział nie jest tematem dyskusji na tym forum.
to znaczy , że możemy tylko dyskutować o tym co jest na widokowkach i zdjęciach .
a czy w dawnym Gdańsku nie mieli ludzie marzeń i wizji .
wydaje mi się , że co nieco przesadziłeś .
No fakt, napisał mało uprzejmie, ale jak by nie patrzeć ten temat nazywa się "pocztówki i zdjęcia".
Nic nie stoi na przeszkodzie, by założyć kolejny, np. ciekawe wizje artystów.
tak można , ale Sabaoth napisał wyraźnie " na tym forum " i to mnie bardzo zraziło .
zrozumiałem to tak jakby mieliśmy w FDG dyskutować tylko na temat tego co Saobath
najbardziej lubi , mienowicie jego widokowki i zdjęcia o dawnym Gdańsku .
A żebyście wiedzieli, że się wkurzyłem. Ostatnio o dawnym Gdańsku niewiele się dyskutuje, natomiast bla bla bla, falowce, wieżowce, itp. rosną w siłe. A przypominam, że forum nazywa się Dawny Gdańsk.
No to może Administracja Forum określi co jest, a co nie jest Dawnym Gdańskiem i wprowadzi odpowiedni zapis do regulaminu? Nie będzie wybrzydzania, kwasów i innych fumów
Czy Wy aby nie przesadzacie? Posyłącie na drzewo za :
Cytat:
napisałem , że ciekawa wizja, bo nie wiem czy obraz ten jest odzwierciedleniem rzeczywistości czy też powstał w wyniku artystycznego wytworu wyobraźni. Jest chyba możliwe żeby Peter von Danzig cumował pod Żurawiem, ale nie jestem pewien czy malarz to widział na własne oczy.
Ja rozumiem, że umieszczone nie w tym wątku co trzeba. Wystarczy przenieść, od tego są w końcu moderatorzy. Zastanawianie się, czy ktoś widział PvonD pod Żurawiem i mógł taką scenkę namalować chyba mieści się w pojęciu "dawnego Gdańska", no bo przecież nie współczesnego!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum