Treudienst Ehrenzeichen - Odznaka za wierną służbę MIE
Przedmiotem licytacji jest replika Odznaki za wierną służbę. Odznaka za wierną służbę
Ustanowiona 28 czerwca 1938 r. Dzieliła się na dwie klasy – przyznawane odpowiednio za 25
i 40 lat służby w służbach publicznych (np. policji, straży pożarnej, celnictwie etc).
Odznaka w formie krzyża kawalerskiego z zaokrąglonymi szczytami ramion, po środku którego
znajduje się obwiedziony liśćmi dębu okrąg. W okręgu widnieje otoczony kropkowaniem herb
Gdańska podtrzymywany przez lwy. Herb opiera się na postumencie, którego centralną częścią jest
swastyka. Rewers gładki. Odznaka za 25 lat srebrna, za 40 lat pozłacana.
Noszona na błękitnej
wstążce. Istnieje jeszcze dodatkowa klasa odznaczenia – identyczna jak odznaka za 40 lat służby z
dodaną cyfrą 50 na górnym ramieniu krzyża – przyznawana była, aby zaznaczyć liczbę lat (50)
zatrudnienia w prywatnej firmie.
Krzyż jest pomiedziowany i oksydowany a jego wymiary to 40 mm x 40 mm.
Dokładne informacje o odnaczeniu znajdą Państwo na stronie:
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
--------------------------------------------------------------------------
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
--------------------------------------------------------------------------
Gość strasznie niekumaty. Nawet jak wykazywał "dobrą wolę" (bo podawał mnie jako autora opisu), to nie podawał adresu strony, przekręcał opis tak, że nie wiadomo było która część moja, która jego itd. itp. Sprawiał wrażenie, że nie do końca rozumie co się do niego mówi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum