tak się zastanawiam, czego od nas oczekujesz... może przeszukaj Forum, a jeśli już to zrobiłeś, to siądź i cierpliwie czekaj - bo fajne foty się tu pojawiają, a co!, ale niekoniecznie na pstryknięcie palcami
GdanskRtuPL napisał/a:
Jeszcze w złym dziale poruszyłem temat.
przeniesione
Ostatnio zmieniony przez seestrasse Wto Mar 13, 2007 5:00 pm, w całości zmieniany 2 razy
Na PCK były łąki, na których pasły się krowy i kozy okolicznych mieszkańców, więc sądzę, że może być ciężko ze zdjęciami tej okolicy.
Z Dworską jest tylko trochę lepiej, bo w zasadzie jej zabudowania kończyły się na wysokości Plater, a dalej były zaledwie pojedyncze domki. Z tej ulicy najlepiej udokumentowany jest kościół, ale nie wiem czy Cię to interesuje.
Oczywiście piszę o okresie przed 1960 r.
A czy Tobie udało się już coś ciekawego znaleźć w temacie przez Ciebie zadanym?
Zdaje sobie sprawę z tego iź, zamiast obdrapanych bloków, kiedyś były w tym miejscu łąki, szukam zdjęcia z tych czasów, dokładniej zdjęcia domku który stoi na PCK między blokami 10 a 8. Niestety Corzano szukałem, ale nic znaleźć nie mogę, jak na coś się natknę, napewno wrzuce to tutaj.
_________________ - co jest GdanskRtuPL ?
- nic, GdanskRtuPL
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum