_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
--------------------------------------------------------------------------
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
Te relikty to fragmenty grubych, półmetrowych bali i poprzecznych belek. Zachowały się też szczątki dużej beczki, która służyła prawdopodobnie jako zbiornik na wodę potrzebną aktorom np. do usuwania makijażu.
Jakby znaleźli cermikę, okazałoby sie, że to pewnie rekwizyty.
Po przeczytaniu artykułu mam wrażenie, że ktos robi wrażenie, że cos robi.....
Takie nagłe odkrycie po tym jak przyznano, ze nic nie odkryto?
Licze na wypowiedź Pumeksa.
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
Trafiłem do żródła :
Fundacja Theatrum Gedanense
oto słynna beczka, na pierwszy rzut oka widać, że słuzyła do demakijażu, Asia ma podobną
Na tym zakończę złośliwości wobec inicjatywy prof. Limona, bo to w sumie bardzo pozytywne, że komuś się chce, że potrafi zachęcic innych, znależć sponsorów i niezwykłych jak na nasze warunki patronów.
Jeśli z różnych powodów sponsorzy i władze nie chcą dać tych pieniedzy na odbudowę Wyspy Spichrzów, odrestaurowanie św Jana, św Trójcy, św św Piotra i Pawła czy też 100 kamienic to trudno, lepszy teatr niż dofinansowanie restrukturyzacji pkp i odprawy dla górników.
Nie, no inicjatywa Limona jest bardzo pozytywna. Przez ponad dziesięć lat pozyskiwać sponsorów, patronaty, bywać i uczestniczyć i palcem nie tknąć przy statutowym celu istnienia fundacji to nie tylko pozytywne, ale wręcz genialne!
Ale ponieważ statutowym celem Fundacji jest "rekonstrukcja" czegoś, co nigdy nie istniało, to ja gorąco popieram takie właśnie podejście do realizacji celu statutowego
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum