Wysłany: Nie Kwi 23, 2006 7:23 pm Gdańsk w oczach ptaków
Zamieściłem już kilka zdjęć Gdańska z lotu ptaka dziale "Projekt Dolny Wrzeszcz".
W tym wątku zamieszczę zdjęcia lotnicze obejmujęce centrum miasta oraz okolic.
Zdjęcia pochodzą z lat 30. Uprzedzając pytania dotyczące lepszej jakości tych obrazków, informuję, że lepszej jakości kopie będę miał w "niedalekiej przyszłości". W związku z opóźnieniem w budowie mojej strony poświęconej naszemu miastu, postanowiłem kilka rodzynków zaprezentować Wam wcześniej.
lepszej jakości kopie będę miał w "niedalekiej przyszłości".
a kiedy nadejdzie ta niedaleka przyszłość?
Roland, moim zdaniem "niedaleka przyszłośc juz nadeszła
Rany julek..... siedze z lupą i rozdziawiam "gębę" (szczena mi opada jak np. widzi sie zabudowe Wyspy Spichrzów)
A czego dotyczy zdjęcie D3002, bo nijak nie chwytam.... dośc mało szczególów - jakby Gdansk Południe????
Fotka z Westerplatte i widok Elewatora 5, przypomiały mi, że niedawno pocięto stare "pajpy" przy Elewatorze 2 na Wiślanym. Chciałem je utrwalić przez złomowaniem, ale nie zdążyłem...
Piękne konstrukcje były, na gorące nity łączone!
Rany julek..... siedze z lupą i rozdziawiam "gębę" (szczena mi opada jak np. widzi sie zabudowe Wyspy Spichrzów)
A czego dotyczy zdjęcie D3002, bo nijak nie chwytam.... dośc mało szczególów - jakby Gdansk Południe????
D3002 - w tle widać Opływ Motławy
_________________ www.DarioB.net - Kochasz Gdańsk? Zaglądaj na moją stronę
D3002 - w tle widać Opływ Motławy
Wow, tośmy trafili.... czyżby mi sie udało????? Pisząc "Gdańsk-Południe" odniosłem sie do stacji kolejowej, która tak sie "(chyba) nazywa przed opływem motławy....
Wszystkie zdjęcia, które będę tu zamieszczał pochodzą z roku 1929
Rolandzie! Nie będę prosił o większe rozdzielczości (bo wiem jak u Ciebie z czasem), ale może byś nagrał wszystko na płytkę i rozprowadzał prywatnymi kanałami (oczywiście za opłatą na rozwijanie działalności).
W przeciwnym wypadku, gdy już oślepnę od poszukiwania torów na tych maleńkich fotkach, zgłoszę wniosek by Ci zablokować konto na forum! Bo takie podnoszenie adrenaliny u słabszych jednostek może wywołać zawał
A co do fotek - zaskoczyły mnie Kolbudy, toż to 2 domy na krzyż były
Juz pisałem, że zdjęcia, które Wam prezentuję to wglądówki do wystawy, którą planuje zorganizować na wiosnę 2007. Są w kiepskiej rozdzielczości. Proponuję trochę cierpliwości Wiosna niebawem.
Having started his own company in 1930 in the former Segelflugzeugbau company at Kassel, Germany, this was the first aircraft designed and built by Fieseler. With this aircraft, powered by a 450 hp Walter Pollux II air-cooled 9-cylinder radial, he won the inaugural 1934 World Aerobatic Championship in Paris, France, taking home a prize of 100,000 French Francs. Notice the reversed Fieseler logo on the starboard side and the Mobiloel Gargoyle logo on the tail.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum