Wysłany: Nie Kwi 23, 2006 6:35 pm Sztuka i architektura w WMG
Zaczne od sprostowania samego siebie: tak, wiem - architektura tez jest sztuka, lecz swiadomie chcialem rozdzielic sztuke jako taka od "Baukunstu". Nabylem pozycje, w ktorej jest sporo ciekawych i unikalnych zdjec. Pasowalyby one do wielu watkow i stanowilyby odpowiedzi na wiele postawionych na Forum pytan i watpliwosci. Postanowilem skomasowac je w jednym watku. W miare wolnego czasu i zainteresowania tymi zdjeciami bede je kolejno wstawial. Na poczatek te:
Zdjecie hali sportowej na ul. Walowej /Wallgasse/ wg. projektu Gerharda Plagensa.
Na fotce pierwszej przedstawione sa prace wykonczeniowe budynku obecnego Urzedu Wojewodzkiego, widac wyraznie tablice budowy i nieistniejace juz w tym miejscu wiezyczki koszar Wiebego /pozostaly tylko na rogu ul. Rzeznickiej i dawnej Wilczej/
Mam swojego konsultanta, ktory za pare bursztynowych napoi rozpoznaje i komentuje przedstawione mu zdjecia. To podsumowal tak: - " to musial byc jakis OBIEKT REKREACYJNY". Bez chwili zastanowienia przyznalem mu racje.
Mam swojego konsultanta, ktory za pare bursztynowych napoi rozpoznaje i komentuje przedstawione mu zdjecia. To podsumowal tak: - " to musial byc jakis OBIEKT REKREACYJNY". Bez chwili zastanowienia przyznalem mu racje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum