Wysłany: Wto Lut 14, 2006 10:32 pm "Historia Gdańska" Tom III/1 i 2 za 12,50 zł
Moi Drodzy, dzisiaj widziałem w księgarni "Skład Tanich Książek"
przy ul. Koszykowej 59 w Warszawie "Historię Gdańska " Tom III/1 i 2 pod redakcją Edmunda Cieślaka (wydanie Gdańsk 1993) w cenie 12,50 zł za oba tomy. Jeszcze trochę tam tego zalega, więc jeśli będziecie w stolicy to może warto się zainteresować.
_________________ "Czyny niezaistniałe wywołują często katastrofalny brak następstw"
Podobno swego czasu nadrukowano ten III tom Historii Gdańska nieco za dużo i dlatego jest ona tak dostępna, za taką cenę. Ja swoje dwa egzemplarze zakupiłem w Bibliotece Wojewódzkiej na Targu Rakowym, chyba coś ok. 5 zł za sztukę. Było to jakiś czas temu, ale pamiętam, że zalegało tam tego sporo, tak więc jak ktoś jest chętny, to niech najpierw tam sobie zerknie
Bardzo blisko. Z Dworca Centralnego należy wejść w ul. Emilii Plater koło Hotelu Marriot i iść prosto do ul. Koszykowej. Następnie skręcić w lewo. Księgarnia jest zaraz za Halą Koszyki po prawej stronie. Piechotą to 15 minut spokojnym spacerem.
_________________ "Czyny niezaistniałe wywołują często katastrofalny brak następstw"
A wracając do meritumu , to w Toruniu na Królowej Jadwigi, Małym Rynku i Mostowej w "Tanich książkach" jest HG w podobnej cenie. Księgarnię przy Małym Rynku polecam w szczególności. Wspaniałości tam mają za przystępną kasę. A po przekątnej jest najlepszy lumpeks świata.
Się żeście obudzili z tymi informacjam iw samą porę.......
8 lutego szlajałem się po Wawce a 9-tego po Toruniu......
I z Warszawy przywiozłem ciekawy album pełen świetnych przedwojennych zdjęć, jednak raczej Was on nie zainteresuje, bo to album "100 lat Ericssona w Polsce" i fotki są praktycznie tylko z Warszawy.
_________________ www.DarioB.net - Kochasz Gdańsk? Zaglądaj na moją stronę
Ten album to była mała sensacja bo przykładowo nikt wcześniej nie miał pojęcia, że w gmachu Pasty były wspaniałe secesyjne wnętrza. Zdjęcia przeleżaly sobie 100 lat w Sztokholmie w teczce z napisem "Rosja".
Tak przy okazji. Niedaleko tej ww. księgarni jest przy ul. Noakowskiego księgarnia Politechniki Warszawskiej gdzie można kupić książkę "Przebudowa Gdańska w Jego Złotym Wieku" Teresy Zarębskiej.
Obecnie można obie części III tomu dostać za 10 zł w antykwariacie przy Kowalskiej w Gdańsku. Jest tam też kilka pozycji wydanych przez Muzeum Narodowe w Gdańsku (również w przystępnej cenie).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum