Z przyjemnością ogłaszam, że udało się uruchomić darmowe konta pocztowe w domenie dawnygdansk. Kiedyś mowa była o płatnych, na szczęście teraz można było już tego uniknąć. Ich liczba jest ograniczona, proszę więc się szybko oświadczać i rezerwować nicki.
Konta mają pojemność 50 MB z możliwością powiększenia. Korzysta się z nich tradycyjnie - albo przez tzw. klienta poczty (outlook expressa, thunderbirda itp.) albo przez www
Przyszły już pierwsze maile - oprócz waszego nicka dopisujcie od razu proponowane hasło, bo inaczej dostaniecie jakieś ode mnie, którego niestety sami nie będziecie potem mogli zmienić.
W tytule maila wpisujcie najlepiej "poczta fdg" to będę od razu miał porządek.
Konta założone.
Powtórzę tutaj na wszelki wypadek informacje techniczne, które osoby zainteresowane dostały mailem.
Dane do klienta poczty (np. outlooka)
smtp: mail.speednet.com.pl
pop3: mail.speednet.com.pl
nazwa użytkownika: Twój adres - pełen, nie tylko nick!
hasło: Twoje hasło
trzeba zaznaczyć okienko "serwer wymaga uwierzytelnienia"
- wszystko tak jak na załączonym obrazku
Mam takie pytanie - może głupie, ale istotne - czy działanie poczty jest powiązane z działaniem strony www.dawnygdansk.pl?
Innymi słowy - jesli forum, czy też właściwie - Twoja strona z napisami "siądzie", to czy wpłynie to na możliwość odbierania/wysyłania emaili, czy też musiały by siąść serwery speednetu?
Proszę o wyrozumiałą odpowiedź, bo ja się na tym za bardzo nie znam.
Z moją stroną łaczy pocztę jedynie domena, to czy sama strona działa nie ma znaczenia. Poczta jest na serwerach speednetu i tak jak już zostało to powiedziane - przy następnej wpadce przeniosę wszystko na drogie bo drogie ale stabilne serwery, choćby www.domeny.org, którzy bezproblemowo obsługują domenę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum