Ale ten autobus... pamiętam takie z bardzo wczesnego dzieciństwa. To jest polski "San", czy coś innego? i jeszcze pamiętam z tego samego okresu takie dziwne "Ikarusy" z garbatym tyłem...
Ostatnio zmieniony przez pumeks Czw Mar 31, 2005 1:36 pm, w całości zmieniany 1 raz
Ale ten autobus... pamiętam takie z bardzo wczesnego dzieciństwa. To jest polski "San", czy coś innego?
Ja też obstawiam "Sana"
Chociaż moimi ulubionymi busami z dzieciństwa były potężne Jelcze-"ogórki"
Wchodziło się do środka jak do jakiegoś... samolotu Tak to sobie przynajmniej wtedy kojarzyłem Pamiętam, jaką miałem frajdę, kiedy kierowca pozwalał mi siadać na samym przodzie, na pojedynczym siedzeniu... i ten wielki silnik obok... tia...
Może nie będzie to za bardzo w temacie tego wątku, ale pozwolę sobie wkleić tę linkę (jest tam parę fajnych fotek starych czadowych gdyńskich busów):
http://infobus.com.pl/text.php?id=312
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin (II)
============================
Z dwóch kaczorów wybieram Donalda
Chociaż moimi ulubionymi busami z dzieciństwa były potężne Jelcze-"ogórki"
Wchodziło się do środka jak do jakiegoś... samolotu Tak to sobie przynajmniej wtedy kojarzyłem Pamiętam, jaką miałem frajdę, kiedy kierowca pozwalał mi siadać na samym przodzie, na pojedynczym siedzeniu... i ten wielki silnik obok... tia...
Ja też je lubiłem i nawet parę razy siedziałem obok kierowcy, na pojedyńczym siedzeniu i może ze dwa razy na silniku Fajne były jeszcze "ogórkowe" przyczepy. A jeździłeś tymi z drzwiami otwieranymi na klamkę? Z kontrolerem siedzącym przy drzwiach i sprawdzającym bilety?
Dla ścisłości, Żeby nie było Off-Topic ja w temacie POCZTÓWKI Na POCZTÓWCE z monopolem widać faktycznie San'a, dokładnie jest to San H-100.
A na tej samej pocztówce,obok stoi sobie Ford Zodiac
[uzyłem trzy razy słowa pocztówka, o nawet 4 , więc proszę mnie nie ganić]
_________________ als laeg' zauberhaft versteint drunten eine Maerchenwelt...
No też mi się wydaje, że ten autobus na POCZTÓWCE, to San H-100 - taki jak ten np.:
http://www.infoludek.pl/stmkm/san.html
Nie byłem pewien, bo NA POCZTÓWCE stoi tyłem...
Pewnie, że jeździłem też tymi z drzwiami otwieranymi na klamkę
A parę razy załapałem się również i na kontrolera... Żeby nie było wątpliwości: busem, który widać na wklejonym przez Wranglę zdjęciu POCZTÓWKI - niestety - nigdy nie jechałem...
Co do Zodiaca na POCZTÓWCE - zdaje się, że również masz rację, jahrek
[sorki, Główny, ale jakoś nie mogłem się powstrzymać...]
No też mi się wydaje, że ten autobus na POCZTÓWCE, to San H-100 - taki jak ten np.:
http://www.infoludek.pl/stmkm/san.html
Nie byłem pewien, bo NA POCZTÓWCE stoi tyłem... ]]
No i słusznie, że nie byłes pewien. Bo H-100 od tyłu wygląda inaczej: ma dwie tylne szyby oddzielone w środku, a nie trzy tylne szyby jak ten na pocztówce.
No i słusznie, że nie byłes pewien. Bo H-100 od tyłu wygląda inaczej: ma dwie tylne szyby oddzielone w środku, a nie trzy tylne szyby jak ten na pocztówce.
No właśnie te trzy szyby wzbudziły moje wątpliwości, Zopp!
Masz może jakąś własną teorię, co też za autobus faktycznie widnieje na tej pocztówce wystawionej na aukcji?
No właśnie te trzy szyby wzbudziły moje wątpliwości, Zopp!
Masz może jakąś własną teorię, co też za autobus faktycznie widnieje na tej pocztówce wystawionej na aukcji?
Był wcześniej (przed H-100) starszy model Sana, ale nie znam jego oznaczenia ani nie znalazłem zdjęć w internecie. Ja je po prostu pamiętam, już w moim dzieciństwie one były bardzo stare... Przednia atrapa była zdecydowanie większa i miała bardzo smutny wyraz twarzy (w H-100 jest prostokątna i bez wyrazu), a z tyłu... No właśnie nie jestem pewien, ale chyba były te trzy szyby... Czyli to mógłby byc ten starszy San.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum