Co spowodowało, że miasto zleciło rozbiórkę drogi zbudowanej zaledwie cztery miesiące wcześniej? - Gdy trzy lata temu przygotowywaliśmy się do przebudowy Czerwonego Wiaduktu, nie mieliśmy gwarancji, że Droga Zielona powstanie. Gdy okazało się, że jednak mamy na to środki, było już za późno na wstrzymywanie przebudowy Czerwonego Wiaduktu. Poza tym wiadukt był nam potrzebny, ponieważ musimy zapewnić drogę ewakuacyjną podczas meczów Euro 2012 na stadionie w Letnicy - tłumaczy Andrzej Bojanowski, zastępca prezydenta Gdańska.
Co spowodowało, że miasto zleciło rozbiórkę drogi zbudowanej zaledwie cztery miesiące wcześniej? - Gdy trzy lata temu przygotowywaliśmy się do przebudowy Czerwonego Wiaduktu, nie mieliśmy gwarancji, że Droga Zielona powstanie. Gdy okazało się, że jednak mamy na to środki, było już za późno na wstrzymywanie przebudowy Czerwonego Wiaduktu. Poza tym wiadukt był nam potrzebny, ponieważ musimy zapewnić drogę ewakuacyjną podczas meczów Euro 2012 na stadionie w Letnicy - tłumaczy Andrzej Bojanowski, zastępca prezydenta Gdańska.
Dla mnie to jest jeden cyrk...
Jak któregoś tam września reprezentacja PZPN grała z Niemcami, to z jakiś tam powodów bezpieczeństwa towarowy ruch kolejowy został wyłączony na cały dzień.
Nie wiem, kogo jeszcze, ale mnie to ubodło ewidentną stratą, bo 1500 ton cukru z portu nie wyjechało, wyłącznie z tego powodu ;/
wątek nazywał się: "ciemne chmury nad parowozownią Gdańsk Zaspa"
No właśnie. Zostały juz tylko "ciemne chmury".
_________________ "(...) lecz ta jedyna której strzeże
liczba najbardziej pojedyńcza
jest tutaj gdzie cię wdepczą w grunt
lub szpadlem który hardo dzwoni
tęsknocie zrobią spory dół"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum