U mnie zdjęcie jest prawidłowo obrócone. Kiedyś pisałem o tym do P. Jessnera ale niestety bez odpowiedzi. Ze cztery lata temu wymieniliśmy się parę razy mailami, później przestał odpowiadać. Czy ktoś wie dlaczego?
_________________ Czyż nie rozumie pan, że wszystko, co piękne w architekturze, osiągnięto już dawno temu? Zostało to autorytatywnie stwierdzone. (Ayn Rand "Źródło")
Dobre masz wrażenie
Próbowałam je nawet kiedyś wszystkie spisać.
Fajne w nich było to, że nie były to takie zwykłe trawniki - tylko rabatki, kwiatki, labirynty, żywopłotki i ładne ogrodzenia.
Szkoda, że teraz tradycja robienia takich "atrakcji"upadła. Chyba tylko Londyn utrzymał skwerki w takim stanie?
(Może by tak nowy osobny wątek na ten temat?)
_________________ Czyż nie rozumie pan, że wszystko, co piękne w architekturze, osiągnięto już dawno temu? Zostało to autorytatywnie stwierdzone. (Ayn Rand "Źródło")
Piękna, patriotyczna pocztówka z I wojny. Koszary artylerii przy Hohe Seigen. Tramwajem widocznym na tej pocztówce można było dojechać do szkoły z pocztówki, którą zamieściłem kilka postów wyżej
Gdyby się uchował, to by mnie tak nie zdziwił na Twoim obrazku
Liebes Trudchen, wir gratulieren Dir recht herzlich zu Deinem Geburtstage, wir schicken Dir bloß eine Karte, das Geschenk kommt etwas später. Wir wundern uns sehr, dass Du gar nicht schreiben tust, wir warten alle Tage auf einen Brief. Hoffentlich bist Du doch noch gesund, schreibe uns sofort bescheid. Grüße alle recht schoen von uns. Den herzlichsten Gruß sendet Dir Dein Papa und Mama"
po polsku (dla forumowiczów nie znających niemieckiego):
"Danzig, 27. lipca 03
Kochana Trudchen, gratulujemy Tobie serdecznie z okazji Twoich urodzin. Przesyłamy Tobie jedynie kartkę (pocztówkę), prezent będzie później. Bardzo się dziwimy, że nie piszesz nam, czekamy codziennie na list. Mamy nadzieję, że jesteś jeszcze zdrowa, odpisz nam od razu. Pozdrów wszystkich od nas. Najserdeczniejsze pozdrowienie przesyłają Tobie Twój tata i mama."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum