stare okna skrzynkowe wylatują na złom ( oczywiście jak nie ma Sławka w pobliżu ) przy wymianie na nowe .
Zbierasz takie okna? Ja swoje za jakiś rok będę wymieniał.
okien oczywiście nie zbieram , chociaż kilka już mam z myślą o przyszłości , aby gdzieś je w trakcie budowy wkąponować .
zbieram stare okucia do okien i drzwi . oczywiście troszku starszych od tych na zdjęciu " rudej " nr. 110 . to przecie tandeta z baumarktu w Niemczech za 2.5 €.
mam nawet mały zbiorek klamek do okien z poznańskiego z tamtych lat , dokładnie Leszno i Rydzyna . zrobione są ze stali i rogu , jakiego bydlęcia to nie wiem .
zbieram stare okucia do okien i drzwi . oczywiście troszku starszych od tych na zdjęciu " rudej " nr. 110 . to przecie tandeta z baumarktu w Niemczech za 2.5 €.
Może i tandeta ale oryginalna, od początku istnienia tego domu. Jeszcze tam jest, a niedługo może właśnie znależć się na wyprzedaży bo chałupa się zawali.
mam nawet mały zbiorek klamek do okien z poznańskiego z tamtych lat , dokładnie Leszno i Rydzyna . zrobione są ze stali i rogu , jakiego bydlęcia to nie wiem .
Choć niegdańskie to przecie rarytas. Jak to wygląda?
Choć niegdańskie to przecie rarytas. Jak to wygląda?
ta " bardzo stara" klamka na tle naprawdę starych klamek okiennych zpod Poznania .
i wyobraż sobie te też miały iść na złom .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum