No więc ja mam jeszcze takie 2 foty z Piekliska i Zakoniczyna. Wiem że jeszcze jest w środku Szadółek no i podlinkowuję zdjęcie z Polanek od PiotraJ i z podgdańskiego Otomina z innej stronki -> OTOMIN TUTAJ
I nasuwają mi się przy okazji pytania
1) Znacie może jeszcze jakieś z Gdańska albo pamiętacie gdzie były?
2) Ich kształty były tak dowolne czy to jakaś zależność od czasu/miejsca?
DSC07899 400.jpg koło dworu w Zakoniczynie
Plik ściągnięto 14440 raz(y) 72,23 KB
DSC05187c400.jpg przy ul. Kartuskiej tak na poziomie Piekliska
Plik ściągnięto 14440 raz(y) 59,53 KB
Ostatnio zmieniony przez grzechuu Sob Lut 16, 2008 8:28 pm, w całości zmieniany 1 raz
Transportowcy się zabezpieczyli Dla dociekliwych pozostaje szukanie na http://transport.wroc.biz/ wśród zdjęć ZKM-owych autobusów nr 2040 lub 2506 albo wycieczka do Otomina.
A do Szadółek się powoli wybieram, to zrobię jakieś krzywe foto, ale to jak śnieg zniknie
Ostatnio zmieniony przez grzechuu Sob Lut 16, 2008 8:39 pm, w całości zmieniany 1 raz
Świetny temat
Kojarzę stojącą do dziś na parkingu przed cmentarzem na Malczewskiego w Sopocie.
A ja codziennie widuję z okien SKM-ki wieżę za przystankiem Gdańsk Politechnika (jadąc w kierunku Stoczni). Znajduję się tuż przy nasypie kolejowym i wygląda na nieczynną względnie zasilaną kablem podziemnym.
P.S. w necie znalazłem ładną wieżę z Borzechowa:
źródło
Transportowcy się zabezpieczyli Dla dociekliwych pozostaje szukanie na http://transport.wroc.biz/ wśród zdjęć ZKM-owych autobusów nr 2040 lub 2506 albo wycieczka do Otomina.
Rok temu gdy zrobiłem to zdjęcie stacja nie miała dachu.
Więc nie wiem czy nadal istnieje.
Otomin.jpg
Plik ściągnięto 14307 raz(y) 29,75 KB
_________________ Ponury Zwracacz Uwagi na Wykraczających Poza Ramy
Ta fotka z Oliwy była forum Dawny Gdańsk.
Byłbym wdzięczny o rozpoznanie czy dobrze sobie kojarzę że to budynek stacji transformatorowej w okolicy Parku Oliwskiego przy Grunwaldzkiej ?.
oliwa1int.jpg
Plik ściągnięto 14264 raz(y) 25,64 KB
_________________ Aleksander Humboldt: ”Jest tylko jedna Oliwa na ziemi”.
www.DawnaOliwa.pl
Miałem okazsję dziś pstryknąć kilka fotek w Otominie. Przy okazji przesyłam jedną z Sulmina - ta trochę niewyraźna, ale moja lepsza połowa jest nieco niecierpliwa i zostawiłaby mnie tam na pastwę losu gdybym oddalił się zbytnio od auta
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum