Huzarzy wybudowali w cztery miesiące Operę Leśną w Sopocie tak że to były chłopaki do wszystkiego
w dzisiejszych czasach,z dzisiejsza technologia budowa zajęłaby pewnie 6 do 8 miesięcy plus 2 lata na przetarg oraz rok na projekt...
... i to pod warunkiem, że nie odkryto by w tym miejscu populacji ginącego gatunku "Kretus Rex" i wdaliby się w to ekolodzy tudzież oszołomy z pewnego forum
Święte słowa.
Z całą pewnością zdewastowano w celach budowlanych uroczą dolinę.
Odrębną sprawą są kulisy przyznawania koncesji na budowę. Kto i dlaczego ją dostał? Kto był za a kto przeciw.
To dopiero jest zagadka. Wie może ktoś coś o tem?
Odrębną sprawą są kulisy przyznawania koncesji na budowę
Wtedy nie wchodził w rachubę że się tak górnolotnie wyrażę, dźwig, głębokie wykopy pod kanalizację, dojazd samochodami i eksploatacja całoroczna z powtarzanymi koncertami z super nagłośnieniem no i oczywiście bym zapomniał o fajerwerkach kilka razy w roku. To w Dolinie Radości.
Koncerty w dawnej Operze Leśnej to jedynie w sierpniu, muzyka operowa, naturalne głosy śpiewaków, festiwale muzyki Wagnera, pełna kultura a nie tumult, sznur samochodów, kąpiele w basenie, drinki w piwniczce i tym podobna "koegzystencja" z przyrodą we Dworze. Mógłbym tak dalej. Generał Gdańskich Huzarów za ten wyczyn z budową Opery został Honorowym Obywatelem miasta Sopotu. Ocena budownictwa w Dolinie Radości wzrasta przeważnie z ilością wypitych w Dworze drinków i tylko u posiadaczy mamony.
No przepraszam. Może głupi, ale tylko żart. Nie zabieram głosu w sprawie Doliny Radości, bo słabo znam sprawę i prawie tam nie zaglądam. Mam swoją Depresję Radości i nie chciałem nikomu podnosić ciśnienia.
Mam swoją Depresję Radości i nie chciałem nikomu podnosić ciśnienia
Mnie się nie podnosi ciśnienie. Jest w normie. I mam pewną dozę czarnego humoru. I pigułki na ciśnienie. To tylko argumenty.
Badyl rzecz zawsze miła ale dzisiaj to
niestety innego alkoholu nie widzę. Jakiś szampan by się przydał w tej konfiguracji kielichów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum