Wysłany: Nie Gru 09, 2007 1:35 am gdańskie stare firmy
czy gdzieś ktoś ma jakieś wieści na temat starych gdańskich firm , byłych i obecnych typu GZPP, albo GZM te firmy juz nieistnieją , albor te co jeszcze istnieją typu Bimet albo Fregata , albo Fala albo jeszcze jakieś inne pozdrawiam i zapraszam od dyskusji
Ooo - to temat rzeka, dyslutować można dużo.
Kiedyś chciałem nawet zrobić w ARz artykuł(y) na temat różnych starych firm gdańskich, zwłaszcza takich naprawdę starych, istniejących w jakiejś tam formie (bo np. trudno mówić o ciągłości prawnej firmy, albo o jej "czystej" gdańskości) do dziś - np. Dagoma, dr Oetker...
miałem na myśli taką firmę jak Fala , jest to firma z dziedziny przemysłu lekkiego i jak to się stało ze jest na pomorzu a nie w łodzi ,gdzie się znajduje cały przemysł lekki , pozdrawiam
Kiedyś chciałem nawet zrobić w ARz artykuł(y) na temat różnych starych firm gdańskich, zwłaszcza takich naprawdę starych, istniejących w jakiejś tam formie (bo np. trudno mówić o ciągłości prawnej firmy, albo o jej "czystej" gdańskości) do dziś - np. Dagoma,
No to rób. Jeden eksponat z Dagoma wiesz, że jest u mnie w domu. Jakby co służę materiałem badawczym
Kiedyś chciałem nawet zrobić w ARz artykuł(y) na temat różnych starych firm gdańskich, zwłaszcza takich naprawdę starych, istniejących w jakiejś tam formie (bo np. trudno mówić o ciągłości prawnej firmy, albo o jej "czystej" gdańskości) do dziś - np. Dagoma,
No to rób. Jeden eksponat z Dagoma wiesz, że jest u mnie w domu. Jakby co służę materiałem badawczym
Dagoma przeniosła sie do Pucka i ma greckiego właściciela!!! (facet jest bardzo "klimatyczny" )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum