Tak się możemy umówić, że ja sukcesywnie powiesić stare materiały.
Hasła dostaną Dziekani i oni będą władni zamieszczać, zdejmować i modyfikować treść artykułów.
Hi hi hi, no właśnie dostałem... Nawet się domyslam kto je wymyslił...
Szczególne podziękowania dla Sabaotha za udostępnienie zbiorów.
A ja dziękuję za wzbogacenie moich wydizałów, zwłaszcza Sopotologii. W której nie ma nic mojego, a powinno aż furczec od moich tekstów... Idę sie ze wstydu pod stół schować.
OK. Jest już strona o Stoczni Cesarskiej. Tekst długi ale historia jest długa i, jak to zwykle w przypadku niesłusznego fragmentu historii naszego Miasta, mało rozpropagowana - żal mi było cokolwiek wyrzucać. Panią Dziekan Prof. Kasię proszę o akceptację. Doktora h.c. Sabaotha proszę o oficjalne potwierdzenie zgody na użycie materiału ilustracyjnego. Wszystkich zainteresowanych proszę o uwagi.
Zwłaszcza chciałbym żebyście się wypowiedzieli co do formatu obrazków. Na razie zostawiłem co drugi z możliwością powiększenia przez kliknięcie. Co o tym sądzicie, czy taka forma ma sens, czy może wystarczą małe obrazki (szerokość bodajże 380 pikseli)?
Zerknijcie i powiedzcie co sądzicie o takim pomyśle: http://rzygacz.webd.pl/index.php?id=25,112,0,0,1,0
Chciałbym się z tym wyrobić przed 1 listopada, tak, żebyśmy mogli podzielić się obowiązkiem zapalenia zniczy na wszystkich cmentarzach.
Właściwie to chyba czas zacząć robić bazę lokalizacji cmentarzy w Gdańsku - zwłaszcza tych zniszczonych. Możecie zacząć zgłaszać te ze swojej okolicy.
Moja okolica to nie Gdańsk... Cmentarze w Sopocie ciągle zyją (cóż za makabryczne skojarzenie), mozna mówić najwyżej o zniszczonych pojedynczych grobach.
Natomiast powoli odchodzi w zapomnienie istniejący, ale zapuszczony cmentarz w Kolibkach. Dawniej on był przy Szosie Gdańskiej, a teraz jest między jezdniami ruchliwej arterii. Być może właśnie dlatego on powoli ginie. Znajduje się około kilometra od granicy gdańsko-polskiej (obecnie sopocko-gdyńskiej), w bezposrednim sąsiedztwie stacji benzynowej Orlenu (precz z monopolistami).
Wszystkich zainteresowanych proszę o uwagi.
Zwłaszcza chciałbym żebyście się wypowiedzieli co do formatu obrazków. Na razie zostawiłem co drugi z możliwością powiększenia przez kliknięcie. Co o tym sądzicie, czy taka forma ma sens,
Pumeks, stronka świetna. Obrazki mogłyby zostać małe a powiększać by się mogły po kliknięciu, sprzyja to lepszemu dostrzeganiu szczegółów, a i strona będzie się szybciej ładowała. Jak dla mnie, to litery mogłyby być większe o 1 stopień.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum