drobna korekta: ówczesny patron ulicy i szkoły nazywał się Albert Leo Schlageter.
Natomiast sama szkoła ludowa dysponowała dwoma budynkami: starszym - dla chłopców - przy ulicy, oraz nowszym w głębi posesji - dla dziewcząt (ten z Twojej kolorowej fot.).
Za "moich czasów" dawna szkoła dla chłopców nosiła nr 16, a ta w głębi nr 31. Obie były oczywiście koedukacyjne.Pozdrawiam.
Za "moich czasów" dawna szkoła dla chłopców nosiła nr 16, a ta w głębi nr 31. Obie były oczywiście koedukacyjne.Pozdrawiam.
za " moich czasow " , " dzięki " reorganizacji rejonow szkoł związanej z programem 1000 szkoł na 1000 lecie , uczęszczałem do tej szkoły przy ulicy nr. 31 ta z tyłu miała nr.16 gdzie uczęszczał moj starszy brat . ale jak sobie przypominam mieliśmy tez zajęcia w tylnym budynku , mozliwe że na ten czas przejściowy obie szkoły " wspołpracowały " .po niecałym roku przeniesiono mnie i innych moich rowieśnikow do nowo wybudowanej 31-ki na Kościuszki .
a były to lata 1966-1967.
na dole tego wydaje mi się zbombardowego skrzydła była kotłownia a za nią wysoki płot odgradzający szkołę od budynku w ktorym wiele lat poźniej była " Solidarność " .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum