mam jeszcz jedno pytanie dotyczące widocznego na zdjęciu promu .
kiedy zatonął , lub jak kto woli " został zatopiony " ?
jakoś nie mogę sobie przypomnieć .
koniec lat 70-tych ???
tamta tragedia związana jest chyba z promem nr 2, zaś na tej fot. widoczny jest prom nr 1.
na tyle nie jestem w temacie , żeby te promy rozrożnić .
dla mnie jako małego chłopca zawsze było przeżyciem płynąc tym promem wraz z moim ojcem na Ołowiankę na rybałkę .
na tyle nie jestem w temacie , żeby te promy rozrożnić .
dla mnie jako małego chłopca zawsze było przeżyciem płynąc tym promem wraz z moim ojcem na Ołowiankę na rybałkę .
na tej ulicy zostało już ich tylko trzy , tych naprawdę z tamtych lat .
niestety troszku zmodyfikowanych z biegiem lat a ostatnio nawet te ławeczki pod winogronem ( jeszcze orginalny ) zniknęły . nowa generacja nie ma czasu na posiadywanie przy altance .
gdzie to jest ? .
podpowiem .
dolny Wrzeszcz .
widzę , że nik sie nie pokwapił zadaniem pytania gdzie to jest .
no to pokażę jak na tej samej ulicy wyglądają " altanki " sklecone " nieco " poźniej .
Nad stawem czy te altanki nie są przypadkiem w okolicy kolonijek ( Ochota, Praca, Jordana )
nie .
te altanki znajdują się na ulicy , ktora nazywa się tak samo jak ja na tym forum .
a jako ciekawostkę dodam , że te winorośla są autentyczne z tamtych czasow i do dzisiaj pięknie owocują .
Wysłany: Sro Wrz 05, 2007 9:25 pm jaka to szkoła ?
żadnej odpowiedzi ani podpowiedzi .
to może ja pomogę .
szkoła ta na pewno znajduje się we Wrzeszczu gornym .
do 1945 roku nazwana była nazwiskiem bohatera narodowego Rzeszy 1923-1945 , ktorego pokazuję na zdjeciach .
Leo ...... był żolnierzem w czasie I wojny św. już po wojnie
w 1923 roku popełnił akt sabotażu na terenie okupacji francuskiej niedaleko Düsseldorfu .
został za to skazany na karę śmierci przez roztrzelanie i 26 . 5 .1923 stracony w Golzheim.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum