Wysłany: Wto Cze 26, 2007 10:23 pm Dziwne górki przed Gdańskiem Głównym
Witam. Proszę wybaczyć mój laicyzm, być może odpowiedź jest dla większości z Was oczywista, ale zaryzykuję ;)
Co prawda jestem spoza Trójmiasta, ale często jeżdżę pociągiem (na uczelnię), i zawsze nurtuje mnie, co to za dziwne wzgórza, które znajdują się po prawej stronie przed wjazdem na Gdańsk Główny. Na ich szczytach widać chyba ławki... Nie wiem czy to jakieś bunkry, a może jakieś zamaskowane zbiorniki? Na naturalne nie wyglądają, mają ładnie wyprofilowane zbocza, obsiane trawką... Nigdy nie miałem okazji wybrać się w tamte rejony i zobaczyć je z bliska ani z innej strony :(
Super! o to chodziło
próbowałem szukać w necie, ale szczerze mówiąc to nie wiedziałem nawet czego mam szukać... a teraz już wiem. DZIĘKUJĘ!!
pozdrawiam
Takie będą Rzeczypospolite, jakie jej młodzieży chowanie. Bycie studentem do czegoś zobowiązuje
Ostatnio te umocnienia nawet ożyły
http://www.forum.dawnygda...p?p=88282#88282
Nigdy nie miałem okazji wybrać się w tamte rejony i zobaczyć je z bliska ani z innej strony :(
Więc co stoi na przeszkodzie zaspokoić ciekawość "naocznie" z bliska.
_________________ "(...) lecz ta jedyna której strzeże
liczba najbardziej pojedyńcza
jest tutaj gdzie cię wdepczą w grunt
lub szpadlem który hardo dzwoni
tęsknocie zrobią spory dół"
No cóż, przede wszystkim brak czasu, gdy się pracuje i studiuje jednocześnie. Ale zbliżają się wakacje, to może w czasie urlopu nadrobię braki programowe ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum