Wysłany: Sro Cze 27, 2007 10:44 am POLITECHNIKA GDANSKA- ZNISZCZENIA-ZDJĘCIA I WSPOMNIENIA
Proponuję temat dotyczący zniszczeń Politechniki Gdańskiej.
CZY KTOŚ MOŻE DYSPONUJE ZDJĘCIAMI SKRZYDŁA BOCZNEGO OD STRONY
PÓŁNOCNO-ZACHODNIEJ PRZED I PO ZNISZCZENIU ???????????????
Literaturę podstawową mam - Pismo PG.
Ruda, widzę że chyba wzięłaś sobie mocno do serca apel adminów o ograniczanie się z pojemnością ładowanych zdjęć. Jednak zamieszczone przez Ciebie zdjęcie "zniszczenia.jpg" to już lekkie przegięcie w drugą stronę (2,1 kB ).
Myślę, że akurat gmach Politechniki miał dużo szczęścia i nie uległ aż tak poważnym zniszczeniom. Z powojennymi zdjęciami może być ciężej, za to przedwojennych fotek zachowało się bez liku (ot, paradoks). Czy chodziło Ci o ujęcie jak poniżej (pocztówka z 1910)?
Polibuda.jpg
Plik ściągnięto 28200 raz(y) 56,89 KB
_________________ BillyBoy na kłopoty ma zawsze środek złoty.
Hej,
1. to malutkie zdjęcie - mam tylko takie i nie spotkałam sie z większym. Może w
gdzies w archiwach redakcyjnych.
2.Gmach Główny ucierpiał najbardziej. W około 60% uległ wypaleniu. W jaki sposób
został zniszczony i o horrorze który miał tam miejsce mogę
napisać.
3. artykułów jest sporo. Najciekawsze to: Pismo PG 1996/1, 1999/1, 1999/3, 2004/3
z artykułami prof . Sawickiego
oraz b. ciekawy artyku prof.Bukowskiego z 1947 roku
gzymsy.jpg a te niedawno odpadły
Plik ściągnięto 28147 raz(y) 75,32 KB
detal.jpg część detali tak właśnie wygląda
Plik ściągnięto 28147 raz(y) 62,07 KB
_________________ „Chamstwu w życiu należy się przeciwstawiać siłom i godnościom osobistom”.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum