Wysłany: Wto Kwi 24, 2007 9:14 am Rozkopane pobocza Hallera
Niedawno idąc po drugiej stronie ul.Hallera vis a vis szkoły budoffy okrętuff zauważyłem wykopy.Hehe nie da się ich nie zauważyć.Do panuff robotników zaszedłwszy ja zaciągnąć języka -co i jak i dlaczego.I wyszło przy okazji szydło...a raczej butelki z worka.Zapytałem po prostu panuff czy czasem jakichś całych szkiełek nie znaleźli-dali mi dwie siatki butelek i buteleczek.Dostali odemnie ekwiwalent na kilka browczykuff.Wśród butelczyn są i Maggi taka 2-litrowa i Jacobiner z pięknym ozdobnym szkłem i wiele pruskich szklanych naczynek i buteleczek.Uwagę moją jednak zwróciła butelka 0,5 l DrLewschinski (ges.geschutzt DANZIG)-Czy to rzadkość ta butelka?
W ziemi proszę ja Ciebie jest jeszcze na pewno-zanim położą kable warto by wybrać się z saperką.Dwie siaty wziąłem od nich-i jedną siatę butelek sam wygrzebałem.To jest tam gdzie milunia rzeczka przecina Hallera dosłownie na wysokości,, trójkątnego'' solarium.Wśród butelczyn dopadłem też kałamarze czy fajeczkę piankową.Panowie mają odkładać mi co znów wykopią.Ale powtarzam warto zanim zakopią pójść i pogrzebać w wykopie.
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
--------------------------------------------------------------------------
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
--------------------------------------------------------------------------
Ach, przelecieć ten piasek moim wykrywaczem metalu, może jakieś fenysie (albo i gulden) by się trafiiły... Ale nie zamierzam pchać się z tym hobby na widok setek ludzi ("Skarbów pan szuka" albo "Szuka pan bomb i granatów?")
Wczoraj wieczorem wpadłem do tego wykopu z saperką,ale tam już chyba naprawdę nic nie ma oprócz samej stłuczki. A ludzie jak to ludzie,jakoś tak dziwnie na mnie patrzyli.
_________________ Bacz byś nie zgłupiał od mądrości swojej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum