Cholera, od czasu jak nie mam aparatu fotograficznego to znajduję coraz więcej ciekawych detali, które chciałbym Wam pokazać. Może ktoś szwenda się w okolicach Wielkiej Alei? budyneczek naprzeciwko Opery, Aleja Zwycięstwa 29, ma od strony Wrzeszcza ładne i zachowane chyba w oryginalnym stanie stare drzwi. Same drzwi to pestka, ale przyjrzyjcie się, jaką mają klamkę: śliczny lew. Może ktoś będzie tamtędy przechodził i sfotografuje...
budyneczek naprzeciwko Opery, Aleja Zwycięstwa 29,
Czyli tzw. Dom Grabarza? OK - pójdę tam (tzn. poszwedam się tam).
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
--------------------------------------------------------------------------
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
może to być jedna z ostatnich tego typu klamek jakie widzimy na drzwiach a nie na Jarmarku.
To prawda, klamki masowo polikwidowano podczas montażu domofonów. Ja gdzieś jeszcze widziałem takie klamki, ale gorzej zachowane niż ta z "domku grabarza".
Problem znikania (jak rowniez wymiany) dotyczy nie tylko klamek. Pamietam wiele pieknie kutych plotkow, ktore albo znikly (zlomiarze?) albo zostaly zastapione stalowymi rurami lub siatka.
Problem znikania (jak rowniez wymiany) dotyczy nie tylko klamek. Pamietam wiele pieknie kutych plotkow, ktore albo znikly (zlomiarze?) albo zostaly zastapione stalowymi rurami lub siatka.
Piękne kute płoty były kiedys na cmentarzu przy Bramie Oliwskiej.Zniknęły co do jednego w momencie kiedy rozpoczęto prace dążące do ponownego 'uruchomienia' cmentarza.Było to już sporo lat temu.Złom nie był wtedy w modzie więc pewnie trafiły na śmietnisko.Podobnie jak cały cmentarz,który istniał kiedyś przy Kolonii Praca...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum