Witam
Kolega z forum PFE trafił taka porcelankę moje pytanie z wiadomych przyczyn ,to czy ktoś wie gdzie się mieściło Cafe Schulz
http://forum.eksploracja....=3432&start=150
Ja nic nie znalazlam, ale my sie z wyszukiwarką srednio lubimy;-)
Na Langgarten 27a cafejke miała Gertrud Schultz a nie Schulz.
Wsród knajpiarzy wystepuje jeszcze Teophil Schulz, ale jego cafe nazywala sie "Roland" (AH-str.62)
Ja nic nie znalazlam, ale my sie z wyszukiwarką srednio lubimy;-)
Na Langgarten 27a cafejke miała Gertrud Schultz a nie Schulz.
Wsród knajpiarzy wystepuje jeszcze Teophil Schulz, ale jego cafe nazywala sie "Roland" (AH-str.62)
Przyjrzałem się dokładniej napisowi i ogarnęły mnie wątpliwości, czy trop "Cafe Schulz" jest napewno właściwy.
A jakaż to może być inna gdańska dewiza?
Jakbyś pod herbem Lwowa zobaczył fragment napisu ...ER FIDELIS, albo pod herbem Paryża ...AT NEC MERGITUR to też miałbyś wątpliwości?
A jakaż to może być inna gdańska dewiza?
Jakbyś pod herbem Lwowa zobaczył fragment napisu ...ER FIDELIS, albo pod herbem Paryża ...AT NEC MERGITUR to też miałbyś wątpliwości?
Absolutnie nie kwestionuję logiki Twojego wpisu - lecz co widać wyrażnie - to widać! - i tylko tyle. Pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum