Wystarczy przeszukać forum Dla stałych bywalców to za łatwe. Powinieneś się spotać o imiona osób na zdjęciu ;)
Powiem szczerze, że wcześniej porozglądałem się trochę po Forum aby nie dublować tematu, ale na ujęcie tego budynku nie natrafiłem. O imiona nie zapytam bo każdy już wie, że ten pan w kaszkiecie ma na imię Hermann.
OK, Dario, dla porządku powiedz wszystkim głośno gdzie to jest lub podaj link do postu w którym to zdjęcie się pojawiło.
No to zapraszam wszystkich stałych bywalców (i nie tylko!) do kolejnej bardzo łatwej zagadki.
GDZIE TO JEST?
Ja nie szukałam na forum;-)
Zdjecie przedstawia restauracje Hermana Woelka w Neufahrwasser na Philipstrasse 11 czyli w Nowym Porcie na Bliskiej.Numer telefonu tez mam, jak cos
Wystarczy przeszukać forum Dla stałych bywalców to za łatwe
chyba się łapię na stałego bywalca, ale muszę przyznać, że nie wiedziałem skąd to zdjęcie ani też nie przypominam go sobie z forum... dario, wrzuć linka, bo spędziłem wczoraj urocze pół godziny z wyszukiwarką i nic
Wystarczy przeszukać forum Dla stałych bywalców to za łatwe
chyba się łapię na stałego bywalca, ale muszę przyznać, że nie wiedziałem skąd to zdjęcie ani też nie przypominam go sobie z forum... dario, wrzuć linka, bo spędziłem wczoraj urocze pół godziny z wyszukiwarką i nic
A ja muszę odszczekać to co powiedziłem [Hau, hau] Sorki - pomyliłem z rozpędu ten dom ze znanym ujęciem z ul. Partyzantów.
_________________ www.DarioB.net - Kochasz Gdańsk? Zaglądaj na moją stronę
Jak widać p o z o r n i e łatwa pierwsza zagadka wcale taką nie była - bo pozory są po to by wprowadzać w błąd. Obawiam się czy kolejna zagadka również nie jest taką z podstępem. Ale zapytam - czy ta parada automobilowa odbywa się na torze wyścigów konnych w Sopocie? Z wyglądu pojazdów mogę przypuszczać że pod koniec lat 20-tych, lub na przełomie 20 i 30-tych.
Jeśli to dobra odpowiedź, to jest ktoś, kogo to zdjęcie bardzo by ucieszyło (co prawda nie jednoślady, ale chociaż z silnikiem !
Układ budynków trochę mi nie pasuje do tego z mapki i zdjęcia...
Okazuje się, że pierwsza zagadka nie była aż tak łatwa . A była tam przecież wyraźna wskazówka w postaci szyldu, wystarczyło zajrzeć do Adressbucha.
Co do drugiej zagadki: to NIE jest Rennbahn!
W takim razie jeszcze jeden widoczek - to, co jest na lewo od tamtego.
GDZIE JEST TEN BARDZO ZATŁOCZONY PARKING I CO TO ZA BUDYNEK KOŁO NIEGO?
Podpowiem, że to nie jest supermarket LIDL .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum