Nie wiem czy słyszeliści o tym programie. Bardzo fajna sprawa umożliwia tworzenie trójwymiarowych obiektów np budowli które można potem umieścić np google maps w odpowiadającemu temu obiektowi miejscu . W efekcie mamy trójwymiarowy obraz danego budynku ( tapety też można stworzyć na podstawie rzeczywistych zdjęć.
Ale ja sobie pomyślałem że to może być niezła alternatywa dla tych, którzy chcą się pobawić w rekonstrukcje jakiś nieistniejących ( lub isntniejących ) gdańskich budowli a ani nie umieją obsługiwać ani nie posiadają żadnego profesjonalnego programu tego typu. Ten jest bardzo prosty a przy tym za darmo .
Tak dla przykładu dołączam jeden taki obiekt mojej roboty
Aha i google mi nie płaci za reklamowanie swojego produktu
Jeżeli chodzi o budowę budynków jest to rzeczywiśćie niezła alternatywa dla grafika amatora. Jednakże taki laik jak ja, chciałby stowrzyć, np. widukt to może napotkać wiele trudności-(próbowałem i poświęciłęm sporo czasu i pupa). Program jest dory do tworzenia wszelkiego rodzaju brył, ale z innymi krzywymi liniami itd. to niestety jest kiepski.
P.S. Ale wieża niezła
Początkowo chciałem zbudować most kolejowy w Rutkach. Ale dałem za wygraną. Potem wiadukt z Migowa nad Rakoczego (własnej twórczośći). I jakiś " biedny" wyszedł. No to chciałem się zabrać za wiadukt nad Słowakiem i Polankami. Przyczułki to "prawie" no problemo. Ale reszta wiaduktu to w tym programie to mordęga. Przynajmniej dla mnie.
mam zastrzeżenia do tytułu wątku - odtwarzanie istniejących budynków w programiku do wizualizacji to jeszcze nie bycie architektem
_________________ Czyż nie rozumie pan, że wszystko, co piękne w architekturze, osiągnięto już dawno temu? Zostało to autorytatywnie stwierdzone. (Ayn Rand "Źródło")
mam zastrzeżenia do tytułu wątku - odtwarzanie istniejących budynków w programiku do wizualizacji to jeszcze nie bycie architektem
Eee tam ten tytuł to tylko taka promocja , nie należy brać tego na poważne Nośne hasło to podstawa .
Zresztą zawsze można za pomocą tego programiku stworzyć coś nowego , np własną koncepcję zabudowy wyspy spichrzów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum