a ja dziś sfociłem jeszcze u siebie w Sztumie świeżo odkrytą plakietkę (nawet nie wiem do końca czy to "plakietka", ktoś wie co oznaczać mogą cyfry w środku?) - podobna już chyba kiedyś była, o ile się nie mylę, z kościoła w Gnojewie...
a ja dziś sfociłem jeszcze u siebie w Sztumie świeżo odkrytą plakietkę (nawet nie wiem do końca czy to "plakietka", ktoś wie co oznaczać mogą cyfry w środku?) - podobna już chyba kiedyś była, o ile się nie mylę, z kościoła w Gnojewie...
To nie do tego wątku
To jest HaPek czyli Królewsko Pruski Znak Wysokościowy (czy jakoś tak). Użyj a się przekonasz.
_________________ www.DarioB.net - Kochasz Gdańsk? Zaglądaj na moją stronę
dzięki! tak podejrzewałem - czyli wychodzi na to, że rynek w Sztumie znajduje się na wysokości 52 m npm.?
to prędko nas roztopione lodowce nie zaleją...
dzięki! tak podejrzewałem - czyli wychodzi na to, że rynek w Sztumie znajduje się na wysokości 52 m npm.?
to prędko nas roztopione lodowce nie zaleją...
Tylko, ze to jest na poziom Morza Północnego a jak Bałtyk się rozszaleje to i Sztumu sięgnie.
posprzątane
Hagedorn, zajrzyj na poprzednią stronę wątku
dzięki Zesiu! jakoś nie mogłem znaleźć tego wątku, choć pamiętałem, że znaczek z Gnojewa gdzieś mi już mignął...
a przy okazji: wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum