witam serdecznie, jestem absolutnie tu nowy, moze temat byl juz poruszany ale jestem pewnien ze go nie wykopie na forum bo tematow jest bardzo duzo. ale mnie ciekawosc cisnie wiec zapytam: co to byl za teren miedzy cm. srebrzysko, stara linia kolejowa a ulica magellana na morenie? ukryte wsrod fantatycznych dolin, otoczone podwojnym drutem kolczastym z niezliczona iloscie zburzonych ceglanych budynkow. no moje oko to jakies lata 50 czy 60, moze cos militarnego albo industrialnego. co to bylo? co tam robiono? kiedy zburzono i w ogole o co tam chodzilo. moze sa gdzies jakies owczesne zdjecia? z gory dziekuje za informacje dla mnie nowicjusza.
Zdjęć raczej nie znajdziesz. Chyba że w agencjach wywiadowczych, kiedyś wrogiego NATO
To były magazyny wojskowe.
Od zaraz po wojnie do, chyba, końca lat dziewięćdziesiątych.
A u "nas" się mówiło,że mamy wartę "na garnizonie". .Od Garnizonowy Skład Broni i Amunicji.
A "u nas" się mówiło, że mamy wartę "na górkach". Tyle, że składy znajdowały się
w Grudziądzu Służyłem na Warszawskiej (1109) w "Janosikach" Pozdrawiam.
W lokalnej gazetce był artykuł o tych terenach, ale w tej chwili nie wiem gdzie go mam - jak znajdę to pokażę.
Budynki jeszcze niedawno stały, więc może ktoś ma zdjęcia, jeśli tam spacerował
Można je zobaczyć w Atlasie Gdańskim
( http://www.gdansk.pl/arti...792&history=88: )
na mapie fotograficznej z 2000r.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum