oj Zesiu tą fotkę wrzuciłem prosto z allegro ,a domyślam się,że Twój monitor lub inny ekran ma mniejszą rozdielczość i się fota nie mieści...[no chyba,że na serwerku brak miejsca?]
Twoja fota miała szerokość blisko 1000. i zapewniam Cię, że nie tylko mój monitor się przy niej rozjeżdżał.
jest kilka prostych programów do obróbki zdjęć. więc zanim wrzucisz coś "prosto z Allegro", spróbuj troszkę przy tym czymś podłubać
zdejmę to później, proszę się nie martwić a wszystkich użytkowników posiadających monitory o rozdzielczości wypasionej serdecznie pozdrawiam i gratuluję udanych zakupów
Na innych forach opartych na phpBB zbyt duże zdjęcia są automatycznie skalowane na mniejsze i zamieniane w klikalne odnośniki do zdjęcia o oryginalnych rozmiarach. Może zastosowanie tego patentu tutaj, załatwiłoby problem raz na zawsze?
Zesiu,
Masz przecież suwak poziomy w okienku przeglądarki, który pozwoli Ci obejrzeć całe zdjęcie
I nie potrzeba do tego prostego programu do obróbki zdjęć.
Czy mamy jakieś wymagania co do kompatybilności wstecznej? Zapewniam Cię, że tego forum nie otworzę w lynx'ie, ani w Win 3.11
Poczułem się jak burżuj z monitorem o wypasionej rozdzielczości 1280x1024
W ramach samoumatrwiania dziś do końca dnia przestawiam na 640x480.
Masz przecież suwak poziomy w okienku przeglądarki, który pozwoli Ci obejrzeć całe zdjęcie
I nie potrzeba do tego prostego programu do obróbki zdjęć.
Czy mamy jakieś wymagania co do kompatybilności wstecznej? Zapewniam Cię, że tego forum nie otworzę w lynx'ie, ani w Win 3.11
Poczułem się jak burżuj z monitorem o wypasionej rozdzielczości 1280x1024
W ramach samoumatrwiania dziś do końca dnia przestawiam na 640x480.
ręce opadają...
Ostatnio zmieniony przez seestrasse Pią Gru 08, 2006 9:32 pm, w całości zmieniany 1 raz
co do zasady zdjęcia nie powinny być szersze niż 600 pix
w uzasadnionych przypadkach do 800 pix (ekranu 1024x768 jeszcze nie trzeba przewijać)
więcej niż 800 pix w naprawdę wyjątkowych sytuacjach
Cytat:
Na innych forach opartych na phpBB
nasze wersja phpBB nie ma takiej opcji. wiem, zbliża się już ten moment, kiedy trzeba będzie zrobić apgrejd...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum