Dziękuje szczególnie z widoczek z Grupy. Wiem, że na ebayu była licytacja podobnej pocztówki ale samej pocztówki nie znalazłem.
Stemplowanie mnie nie dziwi bo temat koszr właśnie zgłębiam. Wiem na przykład, że część zabudowań koszarowych zamieszkiwanych przez biedniejszą ludność (podobno wysiedloną za niepłacenie czynszów z Grudziądza i okolic) ma nazazwe wśród okolicznej ludności - Madera. Klimaty sa tam niezłe.
_________________ Czyż nie rozumie pan, że wszystko, co piękne w architekturze, osiągnięto już dawno temu? Zostało to autorytatywnie stwierdzone. (Ayn Rand "Źródło")
_________________ Czyż nie rozumie pan, że wszystko, co piękne w architekturze, osiągnięto już dawno temu? Zostało to autorytatywnie stwierdzone. (Ayn Rand "Źródło")
pozwolę sobie wkleić zdjęcie, które wyjątkowo działa na moją wyobraźnię
Fotka z rynku głównego w Nowym Stawie z 10 marca 1913 roku.
Uroczystość na 100 lecie wyzwolenia się miasta spod panowania Napoleona.
Wiem, skąd masz tą fotkę
Wstawiłbym też ciekawą fotkę z tej samej perspektywy, ale z innych czasów. Z wizyty ministra propagandy Joseph'a Geobbels'a w Neuteich. Ale by mi go cenzura forum zdjęła. Za dużo "Hakenkreuz'ów". A mi się teraz na Photoshopie nie chce wszystkiego zamazywać....
_________________ Nowy Dwór Gdański stolicą Żuław jest....i basta!
A teraz na serio...
Od razu zastrzegam, że nie wyrażam zgody na dalsze wykorzystanie tego zdjecia, jak i jego fragmentów, np. do publikacji bez wcześniejszych ustaleń ze mną.
Pozdrawiam
_________________ Nowy Dwór Gdański stolicą Żuław jest....i basta!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum