Nie wiedziałem, że jesteś tak dobry w twierdzach
W takim razie już tylko dla ciekawości przesyłam zdjęcie z googli pięknie utrzymanej twierdzy w Landskronie. Pewnie i tak byś zgadł
Dobry jesteś.
A tu inna ufortyfikowana miejscowośc, tym razem nadmorska. Dla ułatwienia dodam, że wody nieco cieplejsze.
Ciekawi mnie, dlaczego budowali ten mniejszy fort po prawej. Czy to było coś w rodzaju "jak zdobędą miasto, to bronimy się w forcie"?
.... a to źle czy jak że tu umieściłem :cisza:pozdro pawel
Ja nie oceniam czy to żle i nie mam takiego zamiaru - lecz tutaj widzę tytuł "Zagadka Hudegojana", tuż obok na tym samym forum tematycznym "Zagadki" ktoś napisał: "Zagadki toboćka", nieco dalej "Fotka toboćka" - więc z ciekawości zapytałem.
I to by było na tyle....Pozdrawiam
Dokładnie Nauticus,to Kłajpeda.W twierdzy jest muzeum morskie(coś jak nasze oceanograficzne)a obok w tej półokrągłej budowli delfinarium-fajne pokazy urządzają.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum