był kiedyś post na ten temat, piszcie jeśli macie propozycje zmian.
ja to bym podniósł progi, ale zaraz będzie awantura, że ochrona praw nabytych, itp, itd...
Jeśli chodzi o rangi, proponuję kontynuować przyjętą linię rzemieślniczą:
"Bursztynnik", "Złotnik", "Snycerz", "Rusznikarz", "Szkutnik", "Cieśla", "Ludwisarz", itp.
łojezu, chodzi mi oto, jak dopasować kolejne liczby postów do rang - tzn czy przeskoczenie z bursztynnika na złotnika to awans czy też wręcz przeciwnie.
czy przeskoczenie z bursztynnika na złotnika to awans czy też wręcz przeciwnie.
Moim zdaniem to by nie miało większego znaczenia, nie powinniśmy się tym sugerować, a to z tej prostej przyczyny, że trudno jest jednoznacznie ocenić kto jest ważniejszy: bursztynnik, złotnik, snycerz czy cieśla.
Byłem wczoraj na zamku w Bytowie, fosa nadal sucha, wody ani śladu...
A dworzec pkp robi wrażenie wręcz ponure.
Za to dojście do zabytkowego mostu jest teraz oznakowane
_________________ "A ja sobie jeżdżę na motorowerze i nocą na szosie łapię w worek jeże..." (Jan Krzysztof Kelus)
Byłem wczoraj na zamku w Bytowie, fosa nadal sucha, wody ani śladu...
No poczekaj, najpierw trzeba zrobic kilka wałów, coby miasta nie zalać. Tak mówili w radiu. Zapewne chodzi o następny sezon...
knovak napisał/a:
A dworzec pkp robi wrażenie wręcz ponure.
Za to dojście do zabytkowego mostu jest teraz oznakowane
To była kiedyś (przed I Wojną) największa węzłowa czterokierunkowa stacja na Kaszubach. Po I Wojnie straciła na znaczeniu z powodu przebiegającej w poblizu granicy państwowej. Po II Wojnie granica zniknęła razem z dwiema liniami kolejowymi (do Lęborka i do Miastka). A potem koleje na Kaszubach objęły PKP i mamy to, co mamy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum