Wysłany: Pon Maj 29, 2006 11:44 pm Buduje się w Gdańsku
Inwestorzy, jak widać, coraz łakomiej patrzą na tereny w centrum miasta. Zobaczymy jaki będzie tego efekt.
Myślę, że warto założyć wątek, w którym będziemy zbierać informacje (robić dokumentację foto) tego co się buduje wokół nas. Nie każdy z nas ma możliwość przyjrzeć się danej inwestycji, a pewnie wielu jest ciekawych co się dzieje.
Wielu (w tym ja sam) jest z kolei obserwatorami tego co się buduje, ale nie ma z kolei bladego pojecia co w danym miejscu powstanie.
Zatem ja na próbę wrzucę kilka ciekawostek z mojej okolicy i liczę, że uda się rozszyfrować, co jest planowane w tych miejscach.
1. Wyburzane są pozostałości po Dagomie na Szafarni. Liczę że inwestor postawi w tym miejscu jakiś ciekawy hotel.
2. Lastadia - trwają prace wykończeniowe. Inwestycja odważna, oby pociągnęła za sobą kolejne w okolicy.
3. Między Kamienną Grodzą a Toruńską teren czeka na rozpoczęcie budowy. Może wiecie jakie są plany wobec tej lokalizacji??
Załączam bieżące zdjęcia z wymienionych obszarów.
P5273937.JPG
Plik ściągnięto 26431 raz(y) 48,69 KB
P5273961.JPG
Plik ściągnięto 26431 raz(y) 38,48 KB
P5273954.JPG
Plik ściągnięto 26431 raz(y) 42,25 KB
P5273958.JPG
Plik ściągnięto 26431 raz(y) 55,63 KB
P5294003.JPG
Plik ściągnięto 26431 raz(y) 48,48 KB
P5294002.JPG
Plik ściągnięto 26431 raz(y) 50,28 KB
P5294006.JPG
Plik ściągnięto 26431 raz(y) 55,5 KB
P5294012.JPG
Plik ściągnięto 26431 raz(y) 48,45 KB
P5294008.JPG
Plik ściągnięto 26431 raz(y) 66,8 KB
_________________ www.DarioB.net - Kochasz Gdańsk? Zaglądaj na moją stronę
We Wrzeszczu na ulicy Słowackiego mają zamiar wybudować wielki 17 kondygnacyjny budynek biurowo-mieszkalny + 2 małe kolo niego!! Nie wiem po co - i jeszcze do tego w takim miejscu..dokładnie na przeciwko restauracji Srebrny Młyn ....miedzy blokami 4 piętrowymi a Kosciołem!! Wyburzono tam 2 mniejsze budynki / hale / i teren ten pozstaje teraz pusty!!
Cały kompleks mieszkalny ma sie nazywac BRAMA BRĘTOWSKA!! Pewnie chętni sie znajda , ale to chyba sami burżuje bo metr kwadratow ma kosztowac 4.400zł netto!! Mieszkam praktycznie zaraz obok i jakos sobie tego całego Komplesku tutaj nie widze - a było tak spokojnie!! Teraz na Słowackiego to juz w ogóle bedzie KONGO!!
mają zamiar wybudować wielki 17 kondygnacyjny budynek biurowo-mieszkalny + 2 małe kolo niego!! Nie wiem po co
Tak sobie kombinuję: może do mieszkania?
Cytat:
Pewnie chętni sie znajda , ale to chyba sami burżuje bo metr kwadratow ma kosztowac 4.400zł netto!!
To dużo czy mało?
"Burżuj" to ktoś zły?
Cytat:
Mieszkam praktycznie zaraz obok i jakos sobie tego całego Komplesku tutaj nie widze - a było tak spokojnie!!
A, to o to chodzi. Znam ten ból - mi przed domem postawili hotel. Jest więcej ruchu, hałasu, ale cieszę się, że dzielnica się rozwija. Mam nadzieję, że z drugiej strony podwórka też zbudują kolejny. Myślę, że trudno oczekiwać sielskości mieszkając w mieście, a na Słowackiego chyba szczególnie. Nie sądzisz?
Zamiast budowac nowe bloki mieszkalne mogliby poszerzyc Słowackiego!! Co do kosztów za metr kw: 4.400zł netto - to wcale nie jest mało, no ale ten budynek bedzie wyglądał raczej jak biurowiec!! A jesli chodzi o kwestie Po co on tu? to macie racje widoku to ja fajnego juz nie bede miał..bo bede miał go prawie na przeciwko!! Ciekawi mnie natomiast ile to dla nich jest 17 kondygnacji w metrach?? Czy bedzie on wyzszy od tych bloków 10 pietrowych przy Słowackiego - one mają 44-45m wysokosci i mają 10 pięter!! Pozdrawiam
Zamiast budowac nowe bloki mieszkalne mogliby poszerzyc Słowackiego!! Co do kosztów za metr kw: 4.400zł netto - to wcale nie jest mało, no ale ten budynek bedzie wyglądał raczej jak biurowiec!! A jesli chodzi o kwestie Po co on tu? to macie racje widoku to ja fajnego juz nie bede miał..bo bede miał go prawie na przeciwko!! Ciekawi mnie natomiast ile to dla nich jest 17 kondygnacji w metrach?? Czy bedzie on wyzszy od tych bloków 10 pietrowych przy Słowackiego - one mają 44-45m wysokosci i mają 10 pięter!! Pozdrawiam
za kilka lat bedziesz mial nowa Slowackiego az do Kosciuszki, wiec nie wiem po co ta zlosc? A budynek pasuje tam srednio, ale uwazam, ze bedzie w ten sposob stanowil bardzo ciekawa dominante nad okolica, zamykajac w ten sposob przelotowa Slowackiego w "miejski" odcinek.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum