Wysłany: Czw Kwi 13, 2006 8:01 pm Dawny Gdańsk w 3D
Pracuję właśnie nad przygotowaniem trójwymiarowych zdjęć (stereograficznych, anaglyph-ów). Mam zamiar dodać kilka takich zdjęć do mojej strony. Jest tylko jeden problem, do ich oglądania potrzebne są specjalne, czerwono-niebieskie okulary.
Mam też prośbę, jeśli macie jakieś trójwymiarowe zdjęcia przedwojennego Gdańska w dobrej rozdzielczości prześlijcie mi skan. Takie trójwymiarowe zdjęcia były dosyć popularne przed wojną, a wyglądają mniej więcej tak, jak to poniżej (podwójne). Jakiś czas temu widziałem coś podobnego w Danziger Bowke.
Ale jakoś tak zainteresowanie nikłe, nikt nie komentuje.
Fajna sprawa, tyle że ja tego nie widzę w 3D nawet w czerwono - niebieskich oksach, podobnie jak "magicznych obrazów" (czy jak to dziadostwo się zwie), bo mam patrzałki napsute
Bardzo ważne jest prawidłowe ustawienie okularów, czerwony musi być na lewym oku, a niebieski na prawym.
O ile pamiętam, to te okulary sa tak skonstruowane, ze odwrotnie sie nie da... Maja wszak nauszniki odpowiednio uformowane i poprzeczke miedzy szkłami na odpowiedniej wysokości. Jak każed okulary zresztą.
Jedyny efekt u mnie to rozdraznienie, że nie moge wszytkiego w normalnych barwach oglądać tylko wszystko mam ściemnione na maksa w dwóch wściekłych kolorach...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum