_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
--------------------------------------------------------------------------
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
Szczerze mówiąc, poznawszy jednego ze współautorów, czy tam współstowarzyszeńców, nie mam ochoty zaglądać nawet do tego komiksu.
To pewnie ten sam, który tak intensywnie promuje siebie i swoje dziełko na forum "Odkrywcy", występuje tam jako Wachmistrz. Znaleźć go można w każdym z wątków o Westerplatte, najbardziej rozczulające były jego opinie o Sucharskim w kontekście jego (Wachmistrza) doświadczeń w dowodzeniu ludźmi. No i wiadomości, ze źródeł typu "jedna pani drugiej pani..."
Jesli ktoś chce to zobaczyc, niech poczyta wątek "Myślę, że ciekawy temat - ... 1939" na forum "Odkrywcy"
Wymaga wiele cierpliwości...
Zdecydowanie wolę wojów Mirmiła!
_________________ "A ja sobie jeżdżę na motorowerze i nocą na szosie łapię w worek jeże..." (Jan Krzysztof Kelus)
A to dobre, on "jest wszędzie", nawet tu był, nie zauważyłem
Nawet w jakiejś "telewizorni" (tvn?) ostatnio zachwalał swoje teorie...
(w tym samym materiale Drzycimski nazwał tego typu rewelacje historycznym chuligaństwem)
Prawdy przemieszane z półprawdami i kłamstwami, podlane porcją jadu, brrrr
Ale zgoda, lepiej już nie gadajmy o koledze W., szkoda zdrowia i nerwów.
_________________ "A ja sobie jeżdżę na motorowerze i nocą na szosie łapię w worek jeże..." (Jan Krzysztof Kelus)
Ponieważ temat zszedł na bardziej komiksowe tory, wszystkie posty o tej tematyce przeniosłem do wątku: "Na papierze, ekranie i w Mieście - "Komiksy i ich bohaterowie".
Komiks Westerplatte nie ukaże sie jak planowano.
Cytat:
- Po przedstawieniu nam idei pracy tych panów, stwierdziliśmy, że muzeum nie może przykładać ręki do promocji takiej wizji historii obrony Westerplatte. - powiedział "Gazecie" dyr. Adam Koperkiewicz z Muzeum Historii Miasta Gdańska. - Po ponad pół wieku trudno jest jednoznacznie ustalić, jak było naprawdę, dlatego niewskazane jest szarganie imienia majora Henryka Sucharskiego, będącego przecież człowiekiem symbolem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum